Milieubewust leven, milieubewust herdenken…

Met gepaste trots introduceert Silent-Stones haar Cortenstalen gedenkstenen. Gedenken met uitsluitend recyclebare materialen, vandaar dat wij ze ook wel onze “Groen-Gedenken” gedenkstenen noemen.

Vanuit het oogpunt om het milieu zo min mogelijk te belasten, laten we bij onze Green-Stones het natuursteen achterwege. Het natuursteen vervangen we grotendeels door de plantsoort Sedum. Sedum woekert niet en heeft het gehele jaar door een andere bloei. Daarnaast is Sedum onderhoudsarm en overleeft het zelfs tijden van droogte.

Cortenstaal

De omranding wordt gemaakt van Cortenstaal. Cortenstaal is staal met een dun roestlaagje dat niet verder roest. Omdat het is gemaakt van een zuivere staalsoort is het volledig recyclebaar. Er zijn verschillende mogelijkheden om de naam te verwerken in de Green-Stones. Bijvoorbeeld een cortenstalen plaat die zowel in horizontale als in verticale stand geplaatst kan worden. Een combinatie met een kiezelmozaïek (die u zelf kunt maken) of een prachtig glas(fusion) kunstwerk maakt het geheel uniek en duurzaam met oog voor de natuur.

In onze binnentuin hebben wij voorbeelden van de mogelijkheden van onze Groen-Gedenken Gedenkstenen. Een kant-en-klaar kiezelmozaïek kopen (dus zonder er aan mee te werken) is ook mogelijk.

Gaat uw voorkeur uit naar een object van glasfusion, dan kunt u geheel zelf de kleuren en het patroon samen stellen. Volledig op maat en naar uw ideeën uitgewerkt.

Wij nodigen u graag uit om in onze binnentuin onze Groen-Gedenken Gedenkstenen in het echt te komen bewonderen.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen

Gedenkstenen met Cortenstaal - gedenksteen/grafsteen/gedenkmonument/urnen/asbewaring
Cortenstaal kan in allerlei vormen toegepast worden