Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk. Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal. Doordat geen plek ter wereld dezelfde geologische ontwikkeling doormaakt is geen natuursteen gelijk.

Natuursteen is gevormd uit afgekoeld vloeibaar gesteente (magma of lava), of uit sediment (zand, klei, kalk) dat is versteend onder druk vaak in combinatie met hoge temperaturen. Natuursteen is het hoofdbestanddeel van de aardkorst waarop wij leven. De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een continue geologisch proces, dat zo oud is als de aarde zelf.

Wij maken uitsluiten gebruik van Graniet uit steengroeven die eersteklas graniet leveren. 

Wij ontwerpen de gedenkstenen geheel naar je wensen. Het enige waar we rekening mee moeten houden zijn de afmetingen die in het reglement van de begraafplaats genoemd zijn. Soms denken mensen dat een eigen ontwerp kostbaarder is dan de standaard modellen die overal te koop zijn, maar dat is zeker niet waar. 

Wij staan voor creativiteit en willen graag een gedenkmonument, gedenksteen ontwerpen die past bij de overledene. Daarin maken wij het verschil!

In de bijna 15 jaar dat we nu bestaan hebben we ruim 650
verschillende gedenkstenen gemaakt. U treft bij ons ook geen voorbeeldenboek waaruit u een keuze kunt maken. Elke monument wordt voor u samengesteld, uiteraard gebaseerd op de uitgave die u past. 

Enkele elementen waar je al over na kunt denken voordat je bij ons in de winkel  komt zijn:

  • Wil je een staand en liggend deel of uitsluitend een liggend deel, of juist alleen een staand deel?
  • Wil je een open vak in het liggende deel en zo ja hoe groot?
  • Wil je daar planten in of alleen kiezels? 
  • Wil je een foto op de gedenksteen?
  • Zou je de eigen handgeschreven naam van je dierbare op de steen willen?
  • Wij ontwerpen graag zo mooi mogelijk de gedenksteen, maar wel binnen het kostenplaatje wat u wenst uit te geven. Wij zullen je ook vragen binnen welk budget wij mogen ontwerpen.
    Dit om teleurstellingen te voorkomen als blijkt dat we iets prachtigs ontworpen hebben wat uw verwachtingen overtreft…. maar ook je beschikbare budget.

 

Een onderhoudsvrije gedenksteen bestaat helaas niet. Maar een steen kan wel meer/minder onderhoud vragen naar gelang het ontwerp. 
Ook van belang is of er bomen nabij de rustplaats staan, en zo ja welke?

Als er al gedenkstenen links en/of rechts geplaatst zijn, dan zouden wij hier ook graag een foto van willen zien. Dit ivm hoogtes en om eventuele (nare) verassingen te voorkomen. 

Neem svp zoveel mogelijk informatie voor ons mee tijdens het bezoek aan de winkel zodat we je zo optimaal mogelijk kunnen adviseren.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen