Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk. Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is. Doordat geen plek ter wereld dezelfde geologische ontwikkeling doormaakt is geen natuursteen gelijk.

Natuursteen is gevormd uit afgekoeld vloeibaar gesteente (magma of lava), of uit sediment (zand, klei, kalk) dat is versteend onder druk vaak in combinatie met hoge temperaturen. Natuursteen is het hoofdbestanddeel van de aardkorst waarop wij leven. De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een continue geologisch proces, dat zo oud is als de aarde zelf.

Een bijzondere gedenksteen of grafsteen maar dan zonder kiezels? Ook dat is uiteraard mogelijk. Met alle zorg en aandacht denken wij met u mee. Een combinatie van glas, glasfusion, versteend hout, cortenstaal of RVS? Of gedenkstenen puur steen … Wij zijn grenzeloos voor wat betreft de mogelijkheden.

Met glasfusion creëeren wij kleurrijke details en kunnen wij de kleuren benaderen van de werkelijkheid (zoals de blauwe vergeet-me-nietjes boven in beeld)

Van cortenstaal kan zowel de omranding als de plaat waar de naam op komt vervaardigd worden. Onderhoudsvrij,  roest is hier juist toegestaan. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Ook een combinatie van cortenstaal en glasfusion geeft een prachtig resultaat.

Puur steen… met eventueel verschillende bewerkingen (gezoet, gepolijst, grof, gehakt, gebrand, gestraald) in combinatie met een mooie ontwerp is natuurlijk ook mogelijk en erg mooi. 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen

Gedenkstenen Puur Steen - gedenksteen/grafsteen/gedenkmonument/urnen/asbewaring