met Arabische tekens

Eeuwige grafrust is van groot belang binnen het Islamitische geloof. Silent-Stones heeft zich hierin verdiept door met Youssef el Hachioui, de imam die deel uitmaakt van de Othman moskee, in gesprek te gaan.

‘’Voor herkenning van het graf mag een gedenksteen geplaatst worden, zodat je weet waar je dierbare begraven is (zodat je dierbare vindbaar is, zodat je de naam van je dierbaren erbij kan zien). Hoe soberder hoe beter. Het moet allemaal zo bescheiden mogelijk blijven.”
– Youssef el Hachioui –

Het is fijn om een eenvoudige steen te hebben waarop de naam van je dierbare zichtbaar is. Sommige begraafplaatsen zijn groot en hebben paadjes die op erg elkaar lijken, waardoor het moeilijk kan zijn om je dierbare te vinden. Het is om die reden gemakkelijk om een gedenksteen te kiezen die je dierbare vindbaar en herkenbaar maakt.

Wij kunnen voor u een bescheiden gedenksteen maken met een Arabische tekst, want ‘less is more’. Maar omdat ieder mens uniek is en wat anders wilt, kunnen wij een ontwerp naar uw wens maken. Een ontwerp dat een reflectie of spiegelbeeld is van uw dierbare. Een gedenksteen die we naar uw persoonlijke voorkeur kunnen ontwerpen. 

De Arabische tekst die wij op de gedenksteen kunnen zetten, laten wij altijd controleren om fouten te voorkomen. Wij weten dat Arabisch een precieze taal is, en dat de betekenis van een woord of zin kan veranderen door ook maar één streepje anders te zetten. Wij willen dit natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Het is altijd moeilijk om een dierbare te verliezen en wij vinden het een eerbiedig gebaar om een gedenksteen aan te passen of een gedenksteen te ontwerpen naar afkomst, geloof, cultuur en persoonlijke voorkeur.

Bijgaand enkele voorbeelden. In de winkel tonen wij u graag onze andere voorbeelden. 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen

eerste kalma op grafsteen - gedenkstenen/grafsteen/gedenkmonument - eerste kalma
Eerste kalma op minaret-grafsteen