Het is fijn om een stukje van je geloof, cultuur of achtergrond bij je te dragen. Dat is iets wat bij je hoort en deel uitmaakt tijdens je leven. Een gedenksteen is een reflectie of spiegelbeeld van je dierbare toen hij of zij nog in leven was. Het is dan fijn als je bij een bedrijf terecht komt met mensen die je hier goed bij kunnen helpen en er alles vanaf weten. Er zijn uitvaart ondernemers die zich hebben verdiept in de manier van begraven met de daarbij horende rituelen van Kaapverdianen. Maar hoe zit dat dan met gedenkstenen? De meeste bedrijven missen de diepgang in het aanbod van Kaapverdiaanse gedenkstenen.

Het team van Silent-Stones heeft hier verandering in gebracht. Mede omdat wij iets persoonlijks naar Kaapverdië voelen. Wij hebben ons verdiept in de Kaapverdiaanse grafstenen, en hun wensen daarin. Ludy, onze persoonlijke adviseur en ontwerpster, is naar Kaapverdië geweest om zich verder te verdiepen in de gedenkstenen en de cultuur. Zij heeft daar rondgekeken op verschillende begraafplaatsen, en goed gekeken naar de ontwerpen. Silent-Stones wil de Kaapverdianen een gedenksteen aanbieden waarin zij iets van hun eigen roots en cultuur kunnen vinden. Zodat zij bij de plek waar ze hun rust vinden een stukje Kaapverdië hebben en zien.

Het is naar onze mening goed om iets voor andere te betekenen. Het is fijn om gesteund te worden in moeilijke en emotionele tijden. Helemaal omdat de Kaapverdiaanse gemeenschap een hele hechte gemeenschap is, die het doodgaan beschouwen als een zeer ingrijpende gebeurtenis voor de hele gemeenschap. Een gemeenschap die veel met elkaar mee leeft. Familie, vrienden maar ook onbekende mensen komen naar de begrafenis om de laatste eer te bewijzen aan een landgenoot. Een gemeenschap die dus heel erg voor elkaar klaarstaat. En bij dat gevoel willen wij graag aanhaken.

Om dicht bij de moedertaal te blijven kunnen wij in twee talen de tekst op gedenksteen zetten.

Bijgaand voorbeeld is slecht 1 voorbeeld. In de winkel tonen wij u graag onze andere voorbeelden. 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen