Een meewerkdag kan op ieder willekeurige werkdag plaatsvinden. Als er veel familieleden komen meewerken plannen we daar vaak een zaterdag voor in.

Families van soms wel drie generaties werken mee in ons atelier aan de gedenksteen. Het atelier is rijk aan prachtige stenen en natuurlijke elementen. Er wordt vaak teruggekeken op, en gesproken over het leven van de overledene. Wat gepaard gaat met een lach en een traan.

U bepaalt welke mensen u aan de gedenksteen wilt laten meewerken. U kunt mensen ook voor een uurtje uitnodigen om ze een aantal kiezels of een element in te laten leggen. Maximaal kunnen er op een dag 20 tot 25 mensen meewerken (in blokken).

Het samen werken aan een gedenksteen, waarbij iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, wordt door de familie altijd als enorme troost ervaren.

Kinderen kunnen op hart-kiezels nog een tekening maken en volwassenen kunnen een mooie tekst op een kiezel achterlaten. Deze tekeningen en teksten zijn in het eindresultaat niet meer zichtbaar. Zo kunt u nog een persoonlijke boodschap achterlaten.

Zie hier een impressie van het meewerken aan een gedenksteen

meewerken aan de grafsteen - gedenkstenen/grafsteen/gedenkmonument/urnen/asbewaring
Meewerken aan de grafsteen

De volgende fase: