Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Moderne urnen

Urnen met een modern design

Een moderne urn van Nederlandse bodem

Je overleden dierbare hou je het liefst dichtbij, maar een traditionele urn past niet bij je. Kies dan voor een urn van Remember-You. Kies een mooie afbeelding en hang de urn stijlvol aan je muur. Een mooi gedicht of eigen handgeschreven tekst met een mooi design maken we ook voor je als je dat mooier vindt.

Een persoonlijke en discrete oplossing om jouw dierbare dichtbij je te houden. Een Remember-You urn hang je als kunstwerk en blijvende herinnering aan de muur. Achter de afbeelding zit een verborgen ruimte waar de as van de overledene veilig en discreet in gaat.

Remember-You urnen bieden je een alternatief op de traditionele aardewerken, glazen of porseleinen urnen die voor bezoek een beladen stempel drukt op jouw woonkamer. Wij leveren een unieke en persoonlijke urn van aangenaam en tastbaar materiaal. Van de buitenkant zie je niet eens dat het om een urn gaat. Zo rouw je op je eigen manier.

moderne-urn-met-foto
Remember You Urnen

De Remember-You urnen zijn door Silent-Stones ontwikkeld en zijn nergens anders te koop. Door de vele mogelijkheden van de print op de urn verkopen we deze urn niet via de webshop, maar uitsluitend in de winkel. 

urnen-met-foto

Ons kleinste model, de Minus, wordt vaak in combinatie met een groter model gekocht.De Minus kan staand of liggend bedrukt en geplaatst worden. Deze hangt dus niet aan de muur maar heeft aan standaard aan de achterzijde.

moderne urn

De vierkante Memento-urn Quadrum biedt een veilige en discrete plaats aan circa drie liter crematie-as. Deze urn heeft de mogelijkheid om aan de muur te hangen of om staand te plaatsen, zoals op de foto.

moderne urn

Het grootste model, de Angulus, kan liggend of staand aan de muur bevestigd worden. Hier kunnen meerdere foto’s op, geheel naar eigen wens gepositioneerd. De opmaak maken wij voor je op. Ook een combinatie van tekst en foto is mogelijk.

Minus, 10 cm x 15 cm  x 1,9 cm | inhoud ca. 100 ml
Quadrum, 36 cm x 36 cm x 4 cm | inhoud ca. 3,3 liter
Angulus, 24 cm x 48 cm x 4 cm | inhoud ca. 2,5 liter

moderne-urn-met-foto
moderne-urn-met-foto
moderne-urn-met-foto

Waar moet je op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo’n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dien je in ieder geval 30 dagen te wachten voordat je de urn mag ophalen bij het crematorium.

Wij zouden je graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze website (of andere web-winkels) te scrollen, om te kijken wat je mooi vindt. Zo kom je op ideeën die je eventueel samen met je familie kunt bespreken. Silent-Stones kan zo goed als bijna alle urnen bij alle leveranciers, glasblazers en andere kunstenaars inkopen. Daarnaast hebben wij ook collecties die alleen wij verkopen omdat kunstenaars deze uitsluitend en exclusief voor ons maken. In onze winkel kunnen wij je in alle rust adviseren.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook ‘duurdere’ urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter, maar 4 liter komen we ook wel tegen. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Je kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in je tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als je dierbare een natuurliefhebber was of dat je gewoonweg je dierbare dicht bij huis op een vertrouwde plek wenst te behouden. Een buiten urn kan ook geplaatst worden op een begraafplaats op een granieten sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!