Zwerfkei grafmonument of brokken steen als grafsteen

Zwerfkeien en brokken steen worden vaak als gedenksteen gebruikt. Deze vaak onbewerkte stenen worden gevormd door de natuur. Eeuwenlang hebben ze weer en wind moeten doorstaan. De ene steen is glad geworden doordat deze aan de grens van een stroomversnelling heeft gelegen, de ander is gewoonweg ruw omdat deze is afgebrokkeld. Dat is wat elke zwerfkei uniek maakt en een eigen karakter geeft.

Echt uniek is onze samenwerking met een relatie in het buitenland. Hij gaat speciaal voor ons op zoek naar prachtige rivierstenen en maakt hier op  een natuurlijke wijze een waterpoel in. Vogeltjes die hier uit kunnen drinken en badderen… het geheel gaat volledig op in de natuur! Bij veel regen loopt de poel over op een natuurlijk gemaakte wijze. Geen enkele steen is hetzelfde want de steen komt uit de natuur. Op een steen die erop geplaatst wordt kan de naam gegraveerd worden. 

Als grafmonument kan een steen onbewerkt en bewerkt gebruikt worden. Met tekst erin gestraald of met een glasplaatje met afstandhouders erop bevestigd, of met bijvoorbeeld een mooi gietijzeren kruis erop. Maar ook heel eenvoudig, met bijvoorbeeld een golfballetje erop om iemand zijn hobby aan te geven.

Regelmatig gaan wij naar diverse locaties in en om Nederland om mooie, unieke zwerfkeien voor u op te sporen. We streven er naar om er altijd ongeveer 10 in onze binnentuin te hebben. We hebben hiermee niet de grootste selectie maar misschien wel de mooist geselecteerde collectie. Eenmaal per jaar reizen we met onze auto naar Denemarken. De zwerfkeien die daar te vinden zijn, zijn in de IJstijd meegevoerd door schuivend ijs (ook wel gletsjers genoemd).

De foto’s zijn voorbeelden van de mogelijkheden van de zwerfkeien die geplaatst zijn.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen

Zwerfkei als grafsteen - gedenkstenen/grafsteen/gedenkmonument/urnen/asbewaring
grafsteen met zwerfkei