Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Crematie-as meenemen in het vliegtuig

As meenemen naar het buitenland

Als je van plan bent om as mee te nemen in het vliegtuig en deze in het buitenland uit te strooien, zijn er enkele belangrijke regels waar je rekening mee moet houden. Het meenemen van as in het vliegtuig is alleen toegestaan als dit op de juiste manier is verpakt en de juiste documentatie wordt verstrekt. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels met betrekking tot het meenemen van as, dus controleer deze voorafgaand aan je vlucht. Daarnaast verschilt het per land of het uitstrooien van as is toegestaan en welke documentatie nodig is.

Zorg er daarom voor dat je de regels en voorschriften van het land van bestemming controleert voordat je vertrekt.

as verstrooien in buitenland

Om as mee te nemen in het vliegtuig moet de as worden vervoerd in een verzegelde container die bestand is tegen breuk en lekkage. Deze container moet vervolgens worden verpakt in een stevige, lekvrije tas of koffer. Label de container met de naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het vervoer van de as. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste documentatie hebt, zoals een crematiecertificaat of een verklaring van overlijden. Sommige landen vereisen ook een vergunning voor het vervoeren van menselijke resten.

Het meenemen van as in het vliegtuig kan leiden tot extra controles en vertragingen op de luchthaven, omdat de inhoud van alle bagage moet worden gecontroleerd. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben specifieke regels voor het meenemen van as, zoals het leveren van een speciale container. Houd er rekening mee dat deze regels kunnen veranderen, dus controleer deze voorafgaand aan je vlucht en neem contact op met de luchtvaartmaatschappij als je vragen hebt.

Het is begrijpelijk dat het meenemen van de as van een overleden dierbare een emotionele gebeurtenis is en dat het naleven van deze regels kan bijdragen aan het gevoel dat je je geliefde niet alleen laat tijdens de reis. Neem de tijd om de juiste voorbereidingen te treffen en wees voorbereid op extra controles en vertragingen op de luchthaven. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de reis zo soepel mogelijk verloopt en dat je op een respectvolle manier afscheid kunt nemen van je dierbare. Controleer vooraf de regels en voorschriften van het land van bestemming en de luchtvaartmaatschappij om problemen te voorkomen.

Ten 1-ste is het belangrijk om te weten dat het meenemen van as in het vliegtuig alleen is toegestaan als dit op de juiste manier is verpakt. De as moet worden vervoerd in een verzegelde container, die bestand is tegen breuk en lekkage. Deze container moet vervolgens worden verpakt in een stevige, lekvrije tas of koffer. Het is raadzaam om de container te labelen met de naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het vervoer van de as.

Ten 2-de moet je ervoor zorgen dat je de juiste documentatie hebt voor het meenemen van as in het vliegtuig. In sommige landen is het verplicht om een verklaring van overlijden of een crematiecertificaat te hebben, waaruit blijkt dat de as afkomstig is van een overleden persoon. In andere landen is het ook nodig om een vergunning te hebben voor het vervoeren van menselijke resten.

Ten 3-de is het belangrijk om te weten dat het meenemen van as in het vliegtuig kan leiden tot extra controles en vertragingen op de luchthaven. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om de inhoud van alle bagage te controleren, inclusief de as. Dit kan betekenen dat de container met de as uit de tas of koffer moet worden gehaald voor inspectie. Het is daarom verstandig om ruim op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn, zodat je voldoende tijd hebt om deze extra controles te ondergaan.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat sommige luchtvaartmaatschappijen specifieke regels hanteren voor het meenemen van as in het vliegtuig. Zo kan het zijn dat bepaalde luchtvaartmaatschappijen alleen as accepteren als deze is verpakt in een speciale container, die zij zelf leveren. Andere luchtvaartmaatschappijen kunnen aanvullende eisen stellen aan de verpakking van de as, of de documentatie die vereist is voor het vervoeren van menselijke resten.

In het algemeen is het dus belangrijk om je goed te informeren voordat je as meeneemt in het vliegtuig. Controleer de regels en voorschriften van het land van bestemming, en de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zorg ervoor dat de as op de juiste manier is verpakt, en dat je de juiste documentatie bij je hebt. En wees voorbereid op extra controles en vertragingen op de luchthaven.

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die specifieke regels hanteren voor het meenemen van as in het vliegtuig. Silent-Stones heeft enkele luchtvaartmaatschappijen gebeld en gevraagd naar hun regels.

KLM staat het toe om as mee te nemen in het vliegtuig, mits deze op de juiste manier is verpakt en de juiste documentatie wordt verstrekt. De as moet worden vervoerd in een verzegelde container en worden verpakt in een stevige tas of koffer. KLM adviseert ook om vooraf contact op te nemen met hun Speciale Reserveringen-afdeling om de mogelijkheden en vereisten te bespreken.

British Airways staat het toe om as mee te nemen in het vliegtuig, mits deze is verpakt in een speciale container die door hen wordt geleverd. De container is bestand tegen breuk en lekkage en wordt geleverd met een verzegeling en een identificatielabel. British Airways vereist ook een crematiecertificaat of een verklaring van overlijden en een vergunning voor het vervoeren van menselijke resten.

Air France staat het toe om as mee te nemen in het vliegtuig, mits deze op de juiste manier is verpakt en de juiste documentatie wordt verstrekt. De as moet worden vervoerd in een metalen container die is verzegeld en verpakt in een stevige, lekvrije tas of koffer. Air France vereist ook een crematiecertificaat of een verklaring van overlijden en een vergunning voor het vervoeren van menselijke resten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze regels kunnen veranderen en dat het daarom altijd verstandig is om vooraf contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om hun actuele vereisten en procedures te bevestigen.

Als Silent-Stones medewerksters een urn of assieraad met as hebben gevuld en afgedicht, zullen wij een Engelstalig document opmaken welke we aan je meegeven.

Terug naar de pagina met vragen en antwoorden over cremeren.

Ben je op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit je al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Ben je op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten

  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die je wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar je meer as in kunt bewaren, zelfs van twee personen. Wil je de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een mooi beeldje, een mini urn of een knuffelkei. Heb je de beschikking over een klein beetje as of een plukje haar dan kan dit ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier onze gedenksieraden.
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat je een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat.
  • Wat is je budget voor een urn? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een vanaf prijs aan van 85 euro. Voor dit bedrag kan je een eenvoudige mini-urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-500 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kan je ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

 

Klik HIER VOOR ONS ASSORTIMENT aan urnen, of HIER VOOR ONZE WEBSHOP. In de webshop staat slechts 10% van het assortiment wat we voeren. De reden is ons unieke aanbod en dat we de mogelijkheden graag in de winkel met je bespreken.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om je urn tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

urn-glas-vogel

Silent-Stones

Een urn kopen: urn voor binnen of voor buiten, voor alle as of een beetje as

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. Je kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar je kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij je dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren.

Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht naar een urn voor thuis, in de tuin of de begraafplaats.

Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. Als klein bedrijf vinden wij dit het belangrijkste in het werk dat wij doen. Het is emotioneel beladen werk, dat ervaren wij elke dag weer. De kracht krijgen we van de families die ons dankbaar zijn voor de mooie, warme en unieke blijvende herinnering die we maken.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!