Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Zo koop je een gedenksteen

 

Onze werkwijze op een rijtje

Hoe koop je een gedenksteen

Wij werken doorgaans alleen op afspraak. Er is dan speciaal tijd voor je gereserveerd zodat een adviseur je goed kan informeren en we in alle rust je wensen kunnen inventariseren. We vragen je de rouwkaart mee te nemen en foto’s van de rustplaats van eventueel al geplaatste gedenkstenen naast de overledene. Ook eventueel van de bomen/groenvoorziening boven/achter de rustplaats. Maak ook gerust al foto’s van gedenkstenen die je (deels) mooi vindt.

Denk ook goed na welk budget je wilt besteden. Zo kunnen we je behoeden door veel te dure materialen/voorbeelden te laten zien welke in een later stadium te kostbaar voor je zijn.
Je krijgt keurig een bevestiging van de afspraak, een routebeschrijving en de naam van de adviseur waarmee je kennis zult maken.

Tijdens het bezoek in de winkel is onze winkel gesloten voor andere bezoekers en nemen wij de telefoon niet op zodat we alle aandacht voor u hebben. We maken wederzijds kennis met elkaar en bespreken uw wensen voor de gedenksteen. Wenst u een tuinvak, en zo ja hoe groot, leggen uit waarom we dan tuinbanden adviseren. Welk onderhoud u kunt verwachten.

We lopen door onze showtuin waar we tientallen gedenkstenen hebben liggen die bedoeld zijn om je te laten zien uit welke elementen een gedenksteen opgebouwd kan zijn. 

Denk hierbij aan een zerk, dekplaat, staand deel, facetranden, hakwerk, tuinbanden etc. Maar ook allerlei materialen waaruit een gedenksteen gemaakt kan zijn. Van glas, (corten)staal, natuurlijk gevormde (organische stenen) en uiteraard graniet. Wij werken met zo’n 30 soorten graniet uit de beste steengroeve’s die de beste kwaliteit graniet leveren. 

Vervolgens maken we een eerste schets die gebaseerd is op je wensen.
Om je te helpen, hebben wij een legio aan voorbeelden van liggende delen en gaan vervolgens kijken welke vorm van een staand deel hier mooi bij aansluit, of natuurlijk andersom. 

We hebben geen boek waaruit u een model kunt kiezen. Elke gedenksteen wordt geheel op maat naar je wensen gemaakt. En om alvast een antwoord te geven op je mogelijke vraag of dit extra kosten met zich mee brengt… nee. Dit is de service die u krijgt bij Silent-Stones. 

We bespreken ook de gewenste tekst en eventueel figuraties. 

Binnen ongeveer een week ontvang je van ons een geheel uitgewerkt voorstel incl. 3D ontwerp en uitgewerkt tekst-opmaak. Vaak maken we twee voorbeelden van de tekstopmaak in verschillende stylen. 

Geheel inclusief kostenindicatie incl. BTW. Er kunnen nog altijd aanpassingen op gemaakt worden. 

Indien je akkoord, bent bevestigen wij alles keurig en wordt er naast je adviseur een andere collega voorgesteld. Deze twee dames zijn je vaste contactpersonen en weten alles af van de gemaakte afspraken. 

De vergunning zal worden aangevraagd en de aanbetalingsfactuur zal gemaakt worden. 

Mocht je gebruik willen maken van de tijdelijke gedenksteen Hartendief dan zullen wij deze ook gaan maken en kan je deze binnen circa 2 weken op komen halen in de winkel.

Na de aanbetaling worden alle onderdelen door ons in bestelling genomen. Er volgt nu een periode van stilte.

Zodra alle benodigde onderdelen bij ons in de werkplaats zijn aangekomen starten wij het assemblage-proces. Dit is een proces waarbij wij de gehele gedenksteen plaatsingsklaar maken.

Bij dit proces is de adviseur nauw betrokken om goed te bewaken dat alles wat afgesproken is ook uitgevoerd wordt. Bij goedkeuring wordt de gedenksteen aangemeld bij de begraafplaats om diverse data te verkrijgen voor het inplannen voor plaatsing van de gedenksteen.

Bij de plaatsing kan je niet aanwezig zijn. Dit uit veiligheidsredenen.
Daarnaast kan het voorkomen dat een gedenksteen weghalen voorrang krijgt omdat er een persoon begraven moet worden in een reeds bestaand graf, wat uiteraard voorrang moet krijgen.
Ook moeten wij ons volledig schikken aan de activiteiten op een begraafplaats. Wij mogen nooit tijdens een dienst of aangekondigde herdenkingsplechtigheid met ons materieel de begraafplaats op.
Vandaar dat wij nooit een exacte dag / tijdstip kunnen doorgeven.

De plaatsers van de gedenksteen maken een foto van de geplaatste gedenksteen en sturen deze aan het einde van hun werkdag door naar ons. Wij brengen je op de hoogte van de plaatsing en vragen of je de foto wel of niet toegemaild wilt krijgen.

In de week na de plaatsing nemen we telefonisch contact met je op of je geheel tevreden bent met het resultaat.

Vervolgens ontvang je onze restantfactuur en nemen we ‘afscheid’ van elkaar en hopen we je lang niet te zien in onze winkel. Want eerlijk is eerlijk…. het is de meest vervelende en emotionele aanschaf die je wenst te doen in een winkel.
Uiteraard ben je altijd wel welkom voor een kopje koffie als je toevallig in de buurt bent en we zijn niet in gesprek met een familie.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!