Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Wie zijn wij?

Kennismaking met ons team

Onze adviseurs voor gedenkstenen | Urnen | Gedenksieraden

We stellen ons graag aan je voor zodat je vooraf al digitaal kennis kunt maken met ons kleine betrokken team medewerkers.

Het team van Silent-Stones bestaat uit bijzonder betrokken personen die bewust voor dit werk gekozen hebben. Met passie werken wij samen aan een passende herinnering voor je dierbare. Omdat ieder mens hier komt met zijn eigen verhaal en de daarbij behorende emoties, bieden wij je de ruimte en tijd die je nodig hebt om zo tot een zo uniek en mooi mogelijk resultaat te komen.

Doordat we op afspraak werken zijn er nooit andere bezoekers in de winkel die je persoonlijke, vaak emotionele ervaringen en herinneringen ook horen. Echt privacy dus.

Op onderstaand filmpje kan je al een beetje een indruk krijgen van onze winkel en in  stukjes onder het filmpje zullen wij ons kort voorstellen, zodat je een kleine impressie van ons krijgt.

Ludy Kaptein

Ludy Kaptein

Persoonlijk adviseur/ontwerper gedenkstenen en urnen

Geïnspireerd door de natuur met zijn schat aan materialen, ben ik al van jongs af aan bewust dat de natuur kan bijdragen aan verschillende stemmingen in een mensenleven.

Van verliefd zijn en samen willen zwemmen in de zee tot iemand verliezen en rust en troost zoeken in diezelfde zee. Door deze bewustwording en eigen levenservaring ben ik tot de conclusie gekomen dat het mijn wens is om met mijn creatieve geest  de mensen door middel van mooie duurzame materialen en een creatief ontwerp, te helpen in een belangrijke fase in het leven: de rouw.

Een graf bezoeken is (en blijft) een bezoek aan een groot gemis. Van belang is dat je de dierbare ´herkent´ tussen alle graven, net zoals je je dierbare vroeger uit honderden(duizenden!) direct zou herkennen. Deze herkenning eventueel gecombineerd met het zelf mee-ontwerpen geeft je wellicht wat extra kracht bij het bezoeken van je verloren dierbare. En die kracht wil ik je graag geven!

Waarom ben ik Silent-Stones gestart? Klik hier als je hier nieuwsgierig naar bent Via deze link laat ik je graag zien hoe men in het buitenland geliefden herdenkt op de begraafplaats. Een standaard activiteit als ik in het buitenland ben.. en dat verrast me elke keer weer!

Ghislaine

Persoonlijk adviseur/ontwerper gedenkstenen, urnen en gedenksieraden

Wie had ooit gedacht, dat ik het team van Silent-Stones mocht gaan versterken? Inmiddels, nu in 2022 is dit al 5 jaar het geval en doe ik het met veel passie, elke dag weer. “Een beroep” mag uitoefenen waarbij je als mens met heel veel liefde iemand kan bij staan in een emotionele periode, kan ondersteunen met bijzondere gedenkstenen, urnen en as-sierraden. Samen met hart en ziel iets moois creëren voor een dierbare.

Ik ben een gelukkige moeder van 5 kinderen, variërend van 10 tot 22 jaar. Toen de jongste twee, een tweeling, naar school gingen, werd het tijd voor mij om na te denken om weer te gaan werken. Nieuwe ervaringen op te doen en een nieuwe weg in te slaan. Welke creatieve weg ik zou gaan bewandelen wist ik nog niet. Maar wel iets waar ik mijn hart en ziel in kon leggen.

Ghislaine

Dankzij Niels Fieggen van Hart Uitvaart kwam ik jaren geleden al weer in contact met Ludy van Silent-Stones. Niels is jaren geleden, bij een persoonlijk verlies, mijn uitvaartbegeleider geweest. Door zijn werk heb ik gezien en zelf ook ervaren hoe belangrijk het is om mensen in een moeilijke periode bij te staan, je hart open te stellen en vooral te luisteren. Al snel kwam ik erachter dat deze kenmerken ook centraal staan bij Silent-Stones. En dat Silent-Stones daardoor anders was dan andere steenhouwers die ik in het verleden had bezocht. Ook de creaties van Silent-Stones zijn op z’n minst bijzonder te noemen.

Na het verlies van een dierbare weet Silent-Stones als geen ander met de nabestaande een gedenksymbool te creëren. Of het nu gaat om de gedenkstenen, de urnen, de as-sierraden en asbewaringen.

In mijn vrije tijd wandel ik graag uren aan het strand en de zee met onze (uit Spanje afkomstige) schattige hond Linny. Als ik naar de zee kijk, kan ik daar uren naar kijken en luisteren. De stilte, het geluid van de golven, de geur van het water en het zand waar ik op loop…. iets waar ik erg van hou. Mijn absolute sport/passie is skie-en. Dat staat met stip op nummer 1 en doe ik al vanaf mijn vierde. Heerlijk om met het hele gezin de piste op te gaan. Ik voel me dan vrij en ‘vlieg’. Aan het einde van de dag moe en voldaan bij de open haard zitten, heerlijk!

desiree dumay

Désirée

Senior persoonlijk adviseur urnen en assieraden

Mijn naam is Désirée en ik ben werkzaam bij Silent-Stones sinds januari 2022. Hiervoor ben ik bijna 30 jaar werkzaam geweest in verschillende functies in de ouderenzorg. Tevens heb ik in het uitvaartwezen gewerkt. Bij Docendo te Geldermalsen heb ik mijn diploma uitvaartleider gehaald. Ik heb het werk met veel liefde gedaan.

In 2021 heb ik een persoonlijk verlies meegemaakt. Nu weet ik hoe leeg een leven kan zijn zonder je dierbare. Mijn streven is om de klanten van Silent-Stones op een empathische wijze te helpen aan een passende urn of assierraad. Zelf heb ik as van mijn dierbare in een mooie urn en in een vlinder aan een ketting. Zo herdenk ik mijn dierbare en is mijn dierbare altijd bij mij. Dit geeft mij troost en rust. Graag wil ik nabestaanden ook hetzelfde gevoel bieden.

Vorig jaar heb ik stage gelopen bij Silent-Stones. Ik kwam in een warm bad terecht. Ik voelde me direct thuis in het team. De rust, aandacht, luisterend oor en de professionaliteit die er door het team geboden werd aan de klanten deden mij goed. Het team van Silent Stones wilde de samenwerking met mij ook aangaan. Samen met mijn collega’s Ludy en Ghislaine helpen wij je naar een mooie herinnering van je dierbare.

Sacha

Junior adviser urnen en assieraden

Mijn eerste ontmoeting met Silent-Stones is nu (2024) bijna al 13 jaar geleden. Mijn vader was overleden en ik zocht een gedenksteen. Niet zomaar 1, maar een hele bijzondere. Samen met Ludy ontwierp ik een prachtige, bijzondere gedenksteen. Ik kon meewerken aan deze steen, ik mocht zelf de pebbles/kiezel neerleggen. Ik koester dit nog steeds, en het heeft mij zo geholpen met de rouw. Sindsdien zit Silent-Stones en Ludy in mijn hart.

In al die jaren bleef ik Silent-Stones volgen, ik zag de winkel groeien en ik zag ook wat voor ongelofelijke mooie producten er werden ontwikkeld. In deze groei zocht Silent-Stones ook collega’s, maar de timing was het dan niet voor mij. (Of ik was net begonnen bij een nieuwe baan, of ik was zwanger) Maar, ik bleef interesse en bewondering houden.

In Januari kwam ik langs bij de winkel, met mijn twee kinderen. Onze lieve Moos, onze kat, was helaas overleden en wij zochten nog een mooie urn.  Ludy en ik raakte aan de praat en toen werd ik gevraagd of ik interesse had om Désirée te ondersteunen bij het adviseren en verkopen van urnen en assieraden. Ik kon mijn geluk niet op!

Sinds 1 mei werk ik nu bij Silent-Stones, afwisselend op vrijdag en zaterdag. In deze tijd heb ik al meerdere families mogen adviseren en, na een interne opleiding, zelfs as-sieraden mogen vullen met as. Het voelt als een bijzondere en betekenisvolle stap in mijn leven, waarin ik anderen kan helpen bij het creëren van blijvende herinneringen aan hun dierbaren.

sjabloon-addy

Addy

Onze rots in de branding

Ik ben Addy, de moeder van Ludy. Sinds Ludy naar de kleuterschool ging was het voor mij al duidelijk dat ze erg creatief was. Daarom is het niet verwonderlijk dat ze dit werk met heel haar hart en creatieve inzet doet. Al sinds de start van Silent-Stones (in 2007) help ik Ludy 1 keer in de week in haar gedenkwinkel en verzorg dan de bloemen in de winkel en in de mooie hartverwarmende voorbeeldentuin. Het blijft fijn om een helpende hand te kunnen bieden… al is het soms maar even om Zorro uit te laten of de lunch voor de meiden te maken. En natuurlijk even mijn dochter en haar fijne collega’s te zien. Maar zijn ze allemaal in gesprek met een familie dan is het ook goed mogelijk dat u mij in de winkel of aan de telefoon treft.

Vorig jaar heb ik stage gelopen bij Silent-Stones. Ik kwam in een warm bad terecht. Ik voelde me direct thuis in het team. De rust, aandacht, luisterend oor en de professionaliteit die er door het team geboden werd aan de klanten deden mij goed. Het team van Silent Stones wilde de samenwerking met mij ook aangaan. Samen met mijn collega’s Ludy en Ghislaine helpen wij je naar een mooie herinnering van je dierbare.

Naast een enorm scala aan mogelijkheden van materialen voor gedenkstenen heeft Silent-Stones ook een groot assortiment aan urnen, andere asbewaringen en prachtige sieraden, waar ik de families in advies mag voorzien. Het is fijn om families hierin te adviseren temeer omdat Silent-Stones zich met enorm veel producten onderscheidt en ik de familie altijd iets passends kan bieden.

Deze tal van mogelijkheden, maar zeker ook de persoonlijke benadering en steun heb ik, achteraf gezien, enorm gemist in de periode na het overlijden van mijn ouders, simpelweg omdat ik niet wist dat zoiets bestond. Toen Ludy mij enige tijd geleden vroeg om haar team te komen versterken, heb ik geen moment getwijfeld. Ik vind het een eer om bij Silent-Stones mijn aandeel te mogen leveren.
Ik val in zodra de andere dames van het team met vakantie zijn, ziek zijn of wanneer het om een andere reden nodig is natuurlijk.

Onze sterke mannen

Wanneer de ontwerpen klaar zijn gaat ons technische team ermee aan de slag. Deze heren vertalen het papieren ontwerp naar houten mallen, die we nodig hebben voor de meewerkdag. Ook voor zware activiteiten zoals het ingieten van de mallen, het bewerken van het natuursteen, het stralen van teksten en het plaatsen van de gedenkstenen zijn de heren van ons technische team onze steun en toeverlaat.

Silent-Stones werkt al jaren met een vast technisch team. Je zult ze waarschijnlijk niet ontmoeten maar ze hebben zeker wel de nodige handelingen verricht aan uw gedenksteen.

Ook werken we met een vast plaatsingsteam. Deze heren plaatsen met veel zorg en respect de gedenksteen. Direct na plaatsing informeren ze ons en sturen ons een foto zodat wij je hierover kunnen informeren.