Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Onze Hartendief

als tijdelijke grafsteen

Tijdelijke grafbedekking of grafsteen

“Onze ‘Hartendief’ vervult een betekenisvolle rol als een voorlopige grafsteen die de tijd tussen nu en de plaatsing van het definitieve gedenkteken overbrugt. Deze tussenoplossing heeft als doel de rustplaats te personaliseren en te doen aansluiten bij uw emoties als nabestaanden.

Het proces van het plaatsen van het definitieve gedenkteken vergt echter een aanzienlijke periode van 8 tot 12 weken. Gedurende deze tijd is het van essentieel belang om bedachtzaam te reflecteren over het gewenste type gedenksteen (of sierurn) dat recht doet aan de herinnering van uw dierbare. De ‘Hartendief’ biedt een liefdevol en tijdelijk alternatief, waardoor het graf een verzorgde en waardige uitstraling behoudt gedurende deze wachtperiode.

Deze tussenstap vermindert de druk om onmiddellijk een definitief gedenkteken te kiezen, zodat u in alle kalmte en sereniteit de mogelijkheid heeft om het meest passende gedenkteken voor uw geliefde te selecteren. Het is een periode van zorgvuldige afweging, waarbij de ‘Hartendief’ ruimte biedt voor respectvolle bezinning en een betekenisvolle keuze.

tijdelijke gedenksteen

De kosten voor deze tijdelijke grafsteen

190 euro | Het groenstenen hart zonder ingestraalde voornaam
299 euro | Het groenstenen hart met ingestraalde voornaam (max 8 karakters)
Maatvoering groenstenen hart is 30 x 30 cm.

Laat je door ons ook de definitieve gedenksteen verzorgen, dan ontvang je 50% retour. Deze  wordt bij de eindnota in mindering gebracht.

De levertijd van Hartendief is minimaal twee weken.

Wens je de groenvoorziening zoals op de foto’s te zien is, neem dan contact op met Uitvaartbloemist In Memoriam.

Ideeën van grafstenen na de tijdelijke grafsteen…

Wil je ideeën zien over de mogelijkheden van milieubewuste gedenkstenen?

“Milieubewuste gedenkstenen streven actief naar duurzaamheid door gebruik te maken van materialen zoals gerecycled glas, natuursteen of biologisch afbreekbare componenten. Innovatieve methoden, zoals CO2-neutrale productieprocessen of groene technologieën, dragen bij aan het verminderen van de ecologische impact. Hierdoor ontstaat een eerbetoon aan geliefden dat hand in hand gaat met respect voor het milieu.

Een treffend voorbeeld van deze filosofie is de combinatie van Belgisch Hardsteen met Cortenstaal.

cortenstaal gedenksteen

Wil je ideeën zien over de mogelijkheden van grafstenen met mozaïek?

Gedenkstenen met mozaïek zijn werkelijk unieke eerbetuigingen, waarbij kleine stukjes glas, keramiek of steen samenkomen tot prachtige kunstwerken. Deze onderscheidende, persoonlijke en kleurrijke monumenten vangen het leven en de herinneringen van dierbaren op een uitzonderlijke, artistieke wijze.

Een treffend voorbeeld van deze kunstvorm is de combinatie van Belgisch Hardsteen met mozaïek., waarbij elk stukje steen een verhaal vertelt.

gedenksteen met mozaïek

Wil je ideeën zien over de mogelijkheden van gedenkstenen met water?

Gedenkstenen van een kei met een waterpartij. voor vogels en vlinders zijn werkelijk serene eerbetoningen die in volledige harmonie samensmelten met de natuur. Deze monumenten bieden niet enkel rust en ruimte voor bezinning over dierbare herinneringen, maar fungeren tevens als een gastvrije omgeving voor de fauna, waardoor een levendige en vredige sfeer ontstaat.

gedenksteen met water

Wil je voorbeelden van gedenkstenen voor een algemeen graf?

Een algemeen graf, gekenmerkt door 2 of 3 kleinere stenen, herbergt meerdere overledenen. Deze bescheiden stenen bevatten vaak eenvoudige inscripties met namen en data, symboliserend hoe verschillende levens samenkomen in gedeelde rust. Dit ingetogen eerbetoon benadrukt de collectieve herinnering en de gedeelde plaats van rust, waar individuen worden geëerd te midden van anderen die ook gekoesterd worden. Hiernaast een steen met een illustratie.

 

Algemene grafsteen of algemene tegel

Wil je ideeën zien over de mogelijkheden van gedenkstenen van Corian?

Corian grafstenen verenigen duurzaamheid en veelzijdigheid op sublieme wijze. Dit weerbestendige materiaal biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook een uitgebreid canvas voor gedetailleerde prints en moderne ontwerpen. Dankzij diverse printmogelijkheden kunnen gedenktekens op maat gemaakt worden met een breed scala aan ontwerpen en persoonlijke details. Corian vormt daarmee een eigentijdse en duurzame keuze, waarbij herinneringen op unieke wijze worden vereeuwigd door geavanceerde printtechnologieën.
algemeen graf kinder grafsteen Dorian

Wil je voorbeelden van gedenkstenen in combinatie met glas?

Grafstenen met glasplaten vormen eigentijdse en uiterst persoonlijke gedenktekens. De combinatie van steen en glas biedt niet alleen ruimte voor artistieke gravures, foto’s of gedichten, maar legt ook op unieke wijze herinneringen vast. Deze moderne monumenten smeden duurzaamheid en esthetiek samen, resulterend in een blijvend eerbetoon dat de unieke persoonlijkheid van geliefden op indrukwekkende wijze weerspiegelt.

 

grafsteen met glasplaat

Wil je ideeën zien over de mogelijkheden van duurzame gedenkstenen?

Cortenstaal staat bekend om zijn duurzaamheid vanwege de specifieke eigenschappen van het materiaal. Het vormt een beschermende roestlaag wanneer het wordt blootgesteld aan de elementen, waardoor het staal beschermd blijft tegen verdere corrosie. Hierdoor heeft het weinig tot geen onderhoud nodig gedurende zijn levensduur. Deze weerbestendigheid en lange levensduur maken cortenstaal een duurzame keuze voor gedenkstenen, die langdurig de herinneringen van dierbaren kunnen bewaren zonder aan kwaliteit in te boeten.

duurzame grafsteen

Wil je voorbeelden van gedenkstenen voor diverse religies?

Gedenkstenen voor diverse religies weerspiegelen veelal symbolen, teksten en ontwerpen die exclusief zijn voor die specifieke geloofsovertuiging. Van christelijke kruisen tot islamitische geometrieën en joodse symbolen, deze monumenten eren de overledene volgens de diepgewortelde spirituele en culturele tradities. Hierdoor ontstaat een sterke verbinding met het geloof en een eerbiedige herinnering die nauwgezet de overtuigingen van de betreffende persoon weergeeft.

 

grafsteen met islamitische tekst

Wil je ideeën zien over de mogelijkheden van gedenksteen voor stil-geborene en baby’s?

Grafstenen voor stilgeboren of baby’s zijn terecht vertolkende gedenktekens die tedere herinneringen en liefde omzetten in veelal zachtmoedige ontwerpen. Deze gedenktekens, gekenmerkt door kleine afmetingen, engelachtige figuren, teddyberen of liefdevolle inscripties, vormen een gevoelige en respectvolle herinnering aan kostbare, zij het korte, levens. Vaak wordt inspiratie geput uit het gekozen geboortekaartje of de inrichting van de babykamer, waardoor een unieke en persoonlijke herinnering ontstaat

baby gedenksteen met zozaiek

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!