Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

 • Een fijne fysieke winkel
 • Een luisterend oor
 • Vaste contactpersonen
 • Meedenkend en passie voor het werk
 • Een klein en betrokken team

Elk mens is uniek…

zo ook onze mooie en unieke grafmonumenten

Grafmonumenten

Bij het kiezen van een grafmonument draait het om het creëren van een tijdloos eerbetoon aan uw dierbare. Onze zorgvuldig vervaardigde grafmonumenten combineren vakmanschap met hoogwaardige materialen, wat zorgt voor een duurzaam monument dat de herinnering levendig houdt. We bieden een breed scala aan ontwerpen en persoonlijke gravures om de unieke persoonlijkheid en het leven van uw geliefde te weerspiegelen. Ons toegewijde team staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces, zodat u een passend en waardig grafmonument kunt kiezen. Vertrouw op ons om een blijvende en betekenisvolle herdenking te realiseren met onze inmiddels bijna 20 jaar ervaring.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Klik HIER om onze diversiteit in grafmonumenten te zien

In onze winkel treft u tientallen voorbeelden...

Klik HIER om onze diversiteit in grafmonumenten te zien

Een bezoek aan een gedenkstenenwinkel is een belangrijke stap in het kiezen van een passend grafmonument voor een dierbare. Een goede voorbereiding kan het proces vergemakkelijken en ervoor zorgen dat je met een gerust hart beslissingen kunt nemen die het leven en de persoonlijkheid van je dierbare weerspiegelen. Hier zijn enkele nuttige tips om je voor te bereiden op je bezoek aan onze gedenkstenenwinkel.

 1. Bekijk grafmonumenten op begraafplaatsen:

Een van de beste manieren om een idee te krijgen van wat je mooi vindt, is door enkele begraafplaatsen te bezoeken. Neem de tijd om rond te kijken en fotografeer de grafmonumenten die je aanspreken, evenals die je minder mooi vindt. Let op de vormen, materialen, kleuren en gravures. Deze foto’s kunnen een waardevolle referentie zijn voor de adviseurs in onze gedenkstenenwinkel, zodat wij beter kunnen inspelen op je wensen en voorkeuren.

 1. Maak een lijst van je voorkeuren voor de grafsteen:

Maak een lijst van de elementen die je graag in het grafmonument zou willen opnemen. Dit kan variëren van specifieke materialen zoals graniet, RVS, Cortenstaal, Corian of glas tot bepaalde stijlen, kleuren en symbolen. Het is ook nuttig om na te denken over eventuele persoonlijke inscripties of ontwerpen die je wilt laten aanbrengen.

 1. Bepaal een budget voor de grafsteen:

Het is verstandig om van tevoren een budget vast te stellen. Grafmonumenten variëren sterk in prijs, afhankelijk van het materiaal, de grootte, en de complexiteit van het ontwerp. Door een budget in gedachten te hebben, kunnen de adviseurs je beter begeleiden naar opties die binnen je financiële mogelijkheden passen.

 1. Verzamel inspiratie:

Naast het bezoeken van begraafplaatsen, kun je ook online zoeken naar inspiratie. Er zijn talloze websites en platforms waar je voorbeelden van grafmonumenten kunt bekijken. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden en om ideeën op te doen voor je eigen ontwerp.

 1. Betrek familie & vrienden:

Het kan waardevol zijn om familieleden en vrienden te betrekken bij het proces. Hun input en herinneringen (of mogelijk ervaringen) kunnen helpen om een completer beeld te krijgen van wat het grafmonument zou moeten uitdrukken. Bovendien kan het delen van deze taak helpen om het gewicht van de beslissing te verlichten. Dit gezamenlijk proces kan ook een bron van troost en steun zijn in deze moeilijke tijd.

 1. Maak een afspraak:

Voordat je onze gedenkstenenwinkel bezoekt, is het een goed idee om een afspraak te maken. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd is voor een uitgebreide bespreking van je wensen en dat de adviseurs je de aandacht kunnen geven die nodig is. Tijdens de afspraak kun je verschillende voorbeelden en mogelijkheden bespreken, wat het eenvoudiger maakt om een weloverwogen keuze te maken.

 1. Breng belangrijke documenten mee:

Als je specifieke teksten of symbolen wilt laten graveren, zorg er dan voor dat je deze documenten meeneemt. Dit kunnen bijvoorbeeld gedichten, citaten, religieuze teksten of persoonlijke boodschappen zijn. Het is belangrijk dat deze nauwkeurig worden overgebracht op het monument.

 1. Sta open voor advies:

Hoewel het belangrijk is om je eigen ideeën en voorkeuren te hebben, is het ook nuttig om open te staan voor het advies van de professionals. Zij hebben veel ervaring en kunnen je wellicht wijzen op mogelijkheden of overwegingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Ze kunnen je ook helpen bij het vinden van duurzame materialen en bij het overwegen van praktische aspecten zoals onderhoud.

Door deze stappen te volgen, kun je je goed voorbereiden op je bezoek aan de gedenkstenenwinkel. Dit helpt niet alleen om het proces soepeler te laten verlopen, maar ook om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke grafmonument een waardige en persoonlijke herdenking van je dierbare wordt. Je zult merken dat deze voorbereiding je gemoedsrust geeft en bijdraagt aan een betekenisvolle gedenkplaats.

Grafmonumenten | soorten materialen

Wanneer u een gedenkteken wilt laten maken, dan kunnen wij dit in verschillende materialen voor u doen. Natuursteen is het bekendste en daarom meest gebruikte materiaal, maar materialen als glas, Cortenstaal of RVS geven het monument een wat modernere uitstraling. Wij kunnen daarnaast ook een heel bijzonder grafmonument voor u vervaardigen met materialen als onder meer Corian of grafstenen die licht geven in het donker. Of we nu werken met deze verrassende materialen, of dat u kiest voor een bekender materiaal zoals natuursteen, zowel ruw als bewerkt, wij zorgen altijd voor een bijzonder en uniek monument. Zoekt u een monument gemaakt van glas? Wij bieden ook een brede collectie glazen gedenktekens vervaardigd uit glas of in combinatie met glas.

Grafmonumenten | soorten bewerkingen

Ruw of onbewerkt natuursteen wordt steeds vaker toegepast als grafmonument. Het geeft een gedenkteken een rustieke en natuurlijke uitstraling. Voor het vinden en kiezen van een ruwe steen of zwerfkei die voldoet aan uw wensen, adviseren wij om altijd om verschillende exemplaren in het echt te bekijken. Wij hebben daarom in onze winkel en showtuin veel voorbeelden staan van zwerfkeien en ruwe stenen waaruit u kunt kiezen. Ook is het de moeite waard om te kijken naar de exemplaren van versteend hout. Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur.

Afhankelijk van de richtlijnen van de begraafplaats en het soort graf waarvoor het gedenkteken bedoeld is, kunt u kiezen voor een monument voor een specifieke grafsoort. Hoewel veel voorbeelden op deze website zijn weergegeven als grafmonument voor een enkel graf, kan elk voorbeeld ook als basis of inspiratie worden gebruikt voor het ontwerp van een gedenkteken voor een familie- of dubbelgraf, algemeen graf, kort graf of als grafzerk.

Silent-Stones

Jouw waardevolle herinneringen in een bijzonder grafmonument

Een mooi en persoonlijk grafmonument kiezen…

“Neem de tijd voor het oriënteren op een grafmonument, de mogelijkheden zijn oneindig. Door de voorbeelden te bekijken op onze website krijg je een goede indruk van wat je wel en niet mooi vindt. Op basis van wat je mooi en passend vindt maken we samen een nieuw ontwerp dat de juiste uitstraling heeft en goed bij de overledene past. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor je.

Heb je een vraag over een gedenkteken dat je hebt gezien, wil je graag advies over je ideeën en gedachten, of zoek je iets specifieks? We staan je graag bij om al je vragen te beantwoorden.

Ghislaine, adviseur grafmonumenten

Bekijk ook onze reviews op de site van RememberMe.

Ghislaine

Silent-Stones

Jouw waardevolle herinneringen in een bijzonder grafmonument

Elk mens is uniek en heeft een eigen leven geleid. Daar hoort een passende en bijzondere gedenksteen bij. Gewoon, opvallend, stoer, klein, robuust of kleurrijk. Onze kracht is om dit tot uiting te laten komen in een bijzondere gedenksteen, grafsteen of grafmonument. Uitgangspunt is het levensverhaal dat je aan ons vertelt. Dit kan een ingetogen of extrovert ontwerp tot resultaat hebben. Wij werken met veel verschillende soorten duurzame materialen. Graag informeren wij je hierover in een adviesgesprek. Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht van een bijzondere gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!