Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Urnen van keramiek

Unieke en mooie keramieke urnen

Unieke urnen van Nederlandse bodem


Zoek je een urn waarvan er geen 2e te vinden is, dus echt uniek… wij hebben een mooie collectie samengesteld voor je.

In de winkel van Silent-Stones proberen wij altijd de bezoekers te verassen met urnen die men ergens anders niet kan hebben gezien. Wij hebben een mooi selecte groep van kunstenaars die uitsluitend werk voor ons maken. Wij bedenken zelf de vorm en uitstraling van de urnen en bespreken dit dan met de kunstenaar/keramist waarvan wij denken dat dit werk bij hem of haar  past.

Enkele urnen hiervan tonen wij op deze pagina. We willen niet  al onze unieke urnen prijsgeven op de website omdat we in het verleden hebben gemerkt dat onze site ‘gevolgd’ wordt door de concurrent en we zien dat onze ideeën nagemaakt worden, wat we uiteraard  niet op prijs stellen.

Graag nodigen we je dan ook uit om de urnen in onze winkel te komen bekijken.

unieke urn met vogeltjes
unieke urn met vogeltjes
unieke urn met vogeltjes details vogel met takjes
unieke urn met vogeltjes details vogel met takjes en besjes
baby urn Beertje
urn-voor-baby
urn van engel

Het werk van deze keramiste is zo geliefd bij zowel al onze medewerkers als de mensen die in de winkel komen op zoek naar een urn. Prachtige kleuren en altijd een bijzondere, unieke urn.

keramieke ronde bol urn met natuurlijke kleuren en strandhout afgewerkt
keramieke urn met natuurlijke kleuren en strandhout afgewerkt
keramieke ovale en rondemini- urn met natuurlijke kleuren en hout
mini urn in de vorm van een hartje met rood afdichtdekseltje
keramieke urn met natuurlijke kleuren en strandhout afgewerkt

Deze keramist gebruikt de Saggar firing methode. Dit is een speciale decoratietechniek voor keramiek. Bij saggar firing wordt biscuit gestookt werk zonder glazuur in een keramische pot (saggar) gezet. Hier worden kleurende en brandende materialen aan toegevoegd, de saggar wordt afgesloten en opnieuw in een elektrische oven gestookt.

In augustus 2023 bieden we bij aankoop van deze collectie urnen gratis een bijpassend waxine-lichtje aan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo’n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dien je in ieder geval 30 dagen te wachten voordat je de urn mag ophalen bij het crematorium.

Wij zouden je graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze website (of andere web-winkels) te scrollen, om te kijken wat je mooi vindt. Zo kom je op ideeën die je eventueel samen met je familie kunt bespreken. Silent-Stones kan zo goed als bijna alle urnen bij alle leveranciers, glasblazers en andere kunstenaars inkopen. Daarnaast hebben wij ook collecties die alleen wij verkopen omdat kunstenaars deze uitsluitend en exclusief voor ons maken. In onze winkel kunnen wij je in alle rust adviseren.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook ‘duurdere’ urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter, maar 4 liter komen we ook wel tegen. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Je kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in je tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als je dierbare een natuurliefhebber was of dat je gewoonweg je dierbare dicht bij huis op een vertrouwde plek wenst te behouden. Een buiten urn kan ook geplaatst worden op een begraafplaats op een granieten sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!