Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Urn van kiezels | Urn van steen

Onze steenman urnen van kiezels

Een urn van 1 of meerdere kiezels op elkaar

Urnen uit onze eigen atelier en dus alleen bij ons te koop. We hebben urnen van steen, echte natuurlijk kiezels of in de vorm van kiezels (van keramiek gemaakt). Van klein, voor een beetje as, tot groot voor alle as. Altijd op voorraad in onze winkel. Zeker ook geschikt voor buiten.. en niet onbelangrijk: oersterk!

Ook uniek zijn onze lantaren-urnen, gemaakt van een grote kiezel. Deze hebben we uitgehold om de as veilig op te bergen én om een kaarsje te branden.

De steenmanurnen zijn ook via onze webshop aan te kopen. Woon je in de buurt, kom dan langs zodat je de urn van kiezels persoonlijk zelf kunt uitkiezen.

urn van kiezels
urn van kiezels

Onze unieke steenman-urnen bieden we je in diverse varianten. Ze bieden plaats aan een gedeelte van de as. Elke urn is weer net wat anders, en dus uniek! Kijk in de fotogalerij hieronder voor alle mogelijke varianten.

urn met kaarsje

Onze Lantaren-urnen hebben we in diverse afmetingen laten maken. De basis kei komt uit Bali en is bewerkt tot urn in combinatie met een ruimte om een kaarsje te branden. Zeer uniek en puur-natuur!

kei-urnen

Deze urnen in de van van kiezels zijn exclusief voor ons gemaakt. Van heel klein, voor een beetje as, tot groot waar maar liefst 4,3 liter as in opgeborgen kan worden. Ook deze urnen zijn geschikt voor buiten.

waterpoel urn

Onze waterpoelurn  is zeker een gewilde urn voor in de tuin of de begraafplaats. Van het regenwater wat wordt opgevangen wordt dankbaar gebruik gemaakt door vogels en vlinders. Lees meer.

urn van een kiezel

Omdat er veel vraag naar was hebben we ‘gewone’ kleine kiezels laten uithollen om een klein beetje as in op te bergen. Deze kiezels worden ook wel ‘gevuld en afgedicht’ weer teruggegeven aan de natuur….

steenman-urn-met-kiezels
steenman-urn-van-kiezels
steenman-urn-van-kiezels
urn-kiezels
urn van kiezels
urn-kiezels

Deze steenmanurnen, of urnen van gestapelde kiezels zijn eenvoudig zelf te vullen en af te dichten. Maar uiteraard willen wij dit ook voor je doen natuurlijk. Afhankelijk van de hoogte (dus hoeveelheid kiezels) kan er 150 tot 400 ml as opgeborgen worden.

urn-steen
steen-urn
urn-kei
urn-kei
urn-kei
urnen van kiezels
urnen van kiezels
urnen van kiezels
urnen van kiezels
urnen van kiezels

Puur natuur. Puur eenvoud. Een rivierkiezel uit Bali voor een klein beetje as. Ook bijpassende waxinelicht houders of kleine potjes voor een plantje of een wat hogere versie als vaasje voor een mooie bloem.

kei-urn
kei-urnen
kleine-kei-urn
kiezel urn

Deze urnen zijn volledig hol en zijn in 5 formaten beschikbaar. Een natuurlijke uitstraling maar zijn gemaakt van aardewerk. Zodanig gebakken dat ze buiten geplaatst kunnen worden. Nieuw zijn de kiezels met hierin ook ruimte voor een waxinelichtje (deze kan als enige niet naar buiten).

urn-water
urn-waterpoel
waterpoel-urn
urn-water-poes
urn-water
urn-grote-kei

Deze robuuste, karaktervolle, oersterke urnen vindt je exclusief bij Silent-Stones.
Alle as kan hier in opgeborgen worden. Mooi voor in je eigen tuin. En levendig… vogels wassen zich in het water, vlinders zoeken verkoeling en de poezen vinden een drinkplaats.

Waar moet je op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo’n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dien je in ieder geval 30 dagen te wachten voordat je de urn mag ophalen bij het crematorium.

Wij zouden je graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze website (of andere web-winkels) te scrollen, om te kijken wat je mooi vindt. Zo kom je op ideeën die je eventueel samen met je familie kunt bespreken. Silent-Stones kan zo goed als bijna alle urnen bij alle leveranciers, glasblazers en andere kunstenaars inkopen. Daarnaast hebben wij ook collecties die alleen wij verkopen omdat kunstenaars deze uitsluitend en exclusief voor ons maken. In onze winkel kunnen wij je in alle rust adviseren.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook ‘duurdere’ urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter, maar 4 liter komen we ook wel tegen. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Je kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in je tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als je dierbare een natuurliefhebber was of dat je gewoonweg je dierbare dicht bij huis op een vertrouwde plek wenst te behouden. Een buiten urn kan ook geplaatst worden op een begraafplaats op een granieten sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!