• Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Bijzondere urnen

voor baby’s

Omdat enkele uitvaartondernemers, die zich hebben gespecialiseerd in baby- en kinderuitvaarten, de ouders onze brochure geven, hebben we ons gespecialiseerd in het assortiment van urnen voor stil-geborene en urnen voor jong overleden baby’s.

De meest bijzondere urnen voor baby’s zijn wel de urnen die worden nagemaakt van een knuffel of een item waar de babykamer mee is ingericht. Deze zijn door een keramiste waar we al jaren mee samenwerken gemaakt. Tot in detail kan je de kleur bepalen en kan de urn voorzien worden van de naam van je kleintje.

We laten je op deze pagina graag enkele voorbeelden zien. Kom gerust langs zodat we je wens kunnen bespreken of we je kunnen adviseren over de mogelijkheden. Er is namelijk zoveel mogelijk dat we dit niet kunnen weergeven op deze pagina.

urn-voor-baby
urn-voor-baby

Urnen die geheel van aardewerk worden nagemaakt van een lievelingsknuffel of een afbeelding van een item uit de babykamer. Tot in detail naar je wens gemaakt.

ko-nijntje-urn-wit

Ko-Nijntje urnen hebben we standaard in drie kleuren op voorraad. De urnen zijn glad gevormd en mooi mat afgewerkt. Eventueel kan het kraagje naar wens een andere kleur krijgen.

Ook verkrijgbaar in onze web-shop

urn-baby

In onze winkel hebben wij volop beeldjes die een moeder, vader en baby symboliseren. We kunnen deze beeldjes zelf vullen of je kunt een combinatie maken van enkele accessoires om een mooi geheel als aandenken te maken.

houten-urn-moon

De houten urn MOON heeft een beetje de mooie rondingen van een zwangere buik. Deze urn pak je makkelijk op en plaats je dicht bij je.

Klik hier voor meer informatie.

urn-van-hout-baby

Een mooie urn die plaatst biedt aan alle as voor de kleine met daarnaast de mogelijkheid van de foto (of van de echo of voetafdrukjes) en om een kaarsje te branden.

baby-urn

Deze urn kan geheel naar hoogte en kleurencombinatie aangepast worden. De afzonderlijke ‘ringen’ kunnen voorzien worden van naam, datum of een mooie lieve tekst.

nijntje-urn-
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby

Zo maar even wat voorbeelden van urnen die geheel naar wens van de ouders zijn gemaakt. Uiteraard hebben we de persoonlijke details weggelaten op de foto’s.

urn-baby-voetafdruk
urn-baby-voetafdruk

En hier een baby urn die we met je mogen delen van de ouders.
Een deel van het geboortekaartje aan de éne zijde, de naam gestraald en gelakt in de andere zijde.

Waar moet je op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo’n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dien je in ieder geval 30 dagen te wachten voordat je de urn mag ophalen bij het crematorium.

Wij zouden je graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze website (of andere web-winkels) te scrollen, om te kijken wat je mooi vindt. Zo kom je op ideeën die je eventueel samen met je familie kunt bespreken. Silent-Stones kan zo goed als bijna alle urnen bij alle leveranciers, glasblazers en andere kunstenaars inkopen. Daarnaast hebben wij ook collecties die alleen wij verkopen omdat kunstenaars deze uitsluitend en exclusief voor ons maken. In onze winkel kunnen wij je in alle rust adviseren.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook ‘duurdere’ urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter, maar 4 liter komen we ook wel tegen. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Je kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in je tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als je dierbare een natuurliefhebber was of dat je gewoonweg je dierbare dicht bij huis op een vertrouwde plek wenst te behouden. Een buiten urn kan ook geplaatst worden op een begraafplaats op een granieten sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!