Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Hoeveel as blijft er over na een crematie?

Maakt de kist een verschil?

Bij een crematie blijft er gemiddeld tussen de 1,5 en 3,5 kilogram as over, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de overledene en de soort grafkist waarin de overledene begraven is. Het is belangrijk om op te merken dat de hoeveelheid as die overblijft bij een crematie slechts een klein deel is van het totale lichaamsgewicht van de overledene, namelijk ongeveer 3-5%

as-overhandigen-bij-crematorium

Hoeveel as blijft er over bij baby’s, peuters, tieners en jong volwassenen?

 

Bij ongeboren kinderen en baby’s blijft er doorgaans minder as over dan bij volwassenen. In sommige gevallen blijft er zelfs maar 20/40 gram over na crematie, afhankelijk van de ontwikkelingsfase van het ongeboren kind of de baby. Gemiddeld blijft er bij een peuter tussen de 250-500 gram as over, bij een kleuter tussen de 500-750 gram, bij een tiener tussen de 750-1.500 gram en bij een volwassene tussen de 1,5-3,5 kilogram.

rieten kist bij crematie-oven

Maakt de grafkist verschil in het gewicht?

 

De soort grafkist kan wel van invloed zijn op de hoeveelheid as die overblijft, aangezien sommige materialen langzamer verbranden dan andere. Een grafkist van massief hout zal bijvoorbeeld meer as achterlaten dan een grafkist van spaanplaat. Ook kan de afwerking van de kist, zoals de aanwezigheid van bekleding en handgrepen, invloed hebben op de hoeveelheid as die overblijft. Bij een massief houten kist kan het gewicht oplopen naar 4 kilo.

Is er een verschil bij mannen of vrouwen?

 

Het geslacht van de overledene heeft geen invloed op de hoeveelheid as die overblijft, aangezien de crematieprocedure voor beide geslachten hetzelfde is. Wel kan het zo zijn dat de as van vrouwen een lichtere kleur heeft, vanwege het hogere gehalte aan calcium in het botweefsel.

hoeveel as blijft er over na crematie

Als nabestaande is het belangrijk om te weten dat de hoeveelheid as die overblijft na een crematie slechts een indicatie is en kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het individuele lichaamsgewicht en de crematieprocedure. Als u vragen heeft over de hoeveelheid as die is overgebleven na de crematie kunt u dit uiteraard opvragen bij het crematorium. Vaak willen nabestaanden dit weten omdat ze een urn willen aanschaffen en willen weten hoeveel as er in de urn overgeheveld moet worden.

De onderstaande tabel gaat uit van gemiddelden. U kunt contact opnemen met uw uitvaartbegeleider of crematorium om de exacte hoeveelheid as op te vragen. Ook kunt u eenvoudig zelf de inhoud berekenen.

Wij excuseren ons bij voorbaat voor deze wellicht beladen tabel.
Toch vinden wij het belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren.

Volwassenen Inhoud
3 á 3.5 liter
Baby- en kinderurnen Leeftijd Jongen Meisje Inhoud
22 weken tot 1 kilo tot 1 kilo 0.15 liter
40 weken tot 8.5 kilo tot 8.5 kilo 0.65 liter
1 jaar 10 kilo 10 kilo 0.80 liter
2 jaar 12 kilo 12 kilo 1.00 liter
3 jaar 15 kilo 15 kilo 1.25 liter
4 jaar 17 kilo 17 kilo 1.35 liter
5 jaar 19 kilo 18 kilo 1.45 liter
6 jaar 22 kilo 21 kilo 1.55 liter
7 jaar 24 kilo 24 kilo 1.60 liter
8 jaar 26 kilo 26 kilo 1.65 liter
9 jaar 28 kilo 28 kilo 1.75 liter
10 jaar 31 kilo 35 kilo 1.85 liter
11 jaar 35 kilo 39 kilo 2.00 liter
12 jaar 39 kilo 43 kilo 2.25 liter
13 jaar 45 kilo 48 kilo 2.40 liter
14 jaar 52 kilo 52 kilo 2.60 liter
15 jaar 57 kilo 55 kilo 2.80 liter
16 jaar 61 kilo 57 kilo 3.00 liter

Terug naar de pagina met vragen en antwoorden over cremeren.

Ben je op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit je al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Ben je op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten

  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die je wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar je meer as in kunt bewaren, zelfs van twee personen. Wil je de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een mooi beeldje, een mini urn of een knuffelkei. Heb je de beschikking over een klein beetje as of een plukje haar dan kan dit ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier onze gedenksieraden.
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat je een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat.
  • Wat is je budget voor een urn? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een vanaf prijs aan van 85 euro. Voor dit bedrag kan je een eenvoudige mini-urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-500 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kan je ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

 

Klik HIER VOOR ONS ASSORTIMENT aan urnen, of HIER VOOR ONZE WEBSHOP. In de webshop staat slechts 10% van het assortiment wat we voeren. De reden is ons unieke aanbod en dat we de mogelijkheden graag in de winkel met je bespreken.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om je urn tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

urn-glas-vogel

Silent-Stones

Een urn kopen: urn voor binnen of voor buiten, voor alle as of een beetje as

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. Je kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar je kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij je dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren.

Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht naar een urn voor thuis, in de tuin of de begraafplaats.

Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. Als klein bedrijf vinden wij dit het belangrijkste in het werk dat wij doen. Het is emotioneel beladen werk, dat ervaren wij elke dag weer. De kracht krijgen we van de families die ons dankbaar zijn voor de mooie, warme en unieke blijvende herinnering die we maken.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!