Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Is crematie-as giftig?

Tatoeage wel of niet verstandig?

Crematie-as is iets waar veel mensen na de dood van een dierbare mee te maken krijgen. Het kan soms lastig zijn om te weten wat je ermee moet doen en of het veilig is om ermee om te gaan. Een veelgestelde vraag is of crematie-as giftig is. In dit artikel gaan we hier dieper op in en bespreken we ook of je zelf een urn veilig kunt vullen en hoe je dat doet. Ook behandelen we de vraag of crematie-as gebruikt kan worden voor een tatoeage.

Is crematie-as giftig?

Is crematie-as giftig?

 

Crematie-as is niet giftig, maar het is wel belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Dit komt omdat de as kan worden ingeademd en dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie als je met de as werkt. Daarnaast is het belangrijk om de as niet in te slikken en ervoor te zorgen dat het niet in de ogen komt.

Veel mensen vragen zich af of crematie-as gevaarlijke stoffen bevat, zoals kwik of lood. In principe is dit niet het geval, omdat deze stoffen tijdens het crematieproces worden verbrand. Wel kan het zijn dat er nog kleine restjes van deze stoffen in de as achterblijven. Het is daarom verstandig om te zorgen voor goede hygiëne als je met de as werkt.

Kun je zelf een urn veilig vullen en hoe doe je dat?

 

Het is mogelijk om zelf een urn veilig te vullen, maar het is wel belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je dit kunt doen:

Stap 1: Zorg ervoor dat je een schone en stofvrije werkplek hebt waar je de urn kunt vullen.
Stap 2: Haal de as uit de verpakking en verwijder eventuele plastic zakjes of andere verpakkingen.
Stap 3: Gebruik een trechter om de as in de urn te gieten. Dit zorgt ervoor dat de as niet verspreidt en het maakt het vullen van de urn ook makkelijker.
Stap 4: Gebruik een lepel of spatel om de as te verdelen in de urn en ervoor te zorgen dat de urn helemaal gevuld is.
Stap 5: Sluit de urn af volgens de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de urn goed dicht zit.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hygiënisch te werk gaat tijdens het vullen van de urn. Was je handen goed voordat je begint en zorg ervoor dat er geen as op de werkplek blijft liggen. Uiteraard was je je handen ook goed na het vullen van de urn.

Mag je crematie-as gebruiken voor een tatoeage?

 

Er zijn mensen die overwegen om crematie-as te gebruiken voor een tatoeage, bijvoorbeeld als eerbetoon aan een overleden dierbare. Het is echter niet aan te raden om crematie-as te gebruiken voor een tatoeage. Er zijn verschillende redenen waarom dit niet verstandig is. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat crematie-as niet steriel is en kan besmet zijn met bacteriën en virussen. Dit kan leiden tot infecties als de as wordt gebruikt voor een tatoeage.

Daarnaast is het niet duidelijk hoe de as zich zal gedragen in de huid. Het kan zijn dat de as niet goed hecht en daardoor vervaagt of uit de huid verdwijnt. Ook is het mogelijk dat de as zich ongelijkmatig verdeelt in de huid, waardoor er een onregelmatig patroon ontstaat. Bovendien zijn er ook ethische en emotionele aspecten om in overweging te nemen. Sommige mensen vinden het niet gepast om de as van een overleden persoon op deze manier te gebruiken en vinden het respectvoller om de as in een urn te bewaren of op een andere manier te verwerken.

Conclusie
In dit artikel hebben we besproken of crematie-as giftig is en hoe je zelf een urn veilig kunt vullen. We hebben ook de vraag behandeld of crematie-as gebruikt kan worden voor een tatoeage en waarom dit niet aan te raden is. Het is belangrijk om zorgvuldig en hygiënisch om te gaan met crematie-as en om altijd de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Terug naar de pagina met vragen en antwoorden over cremeren.

Ben je op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit je al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Ben je op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten

  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die je wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar je meer as in kunt bewaren, zelfs van twee personen. Wil je de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een mooi beeldje, een mini urn of een knuffelkei. Heb je de beschikking over een klein beetje as of een plukje haar dan kan dit ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier onze gedenksieraden.
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat je een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat.
  • Wat is je budget voor een urn? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een vanaf prijs aan van 85 euro. Voor dit bedrag kan je een eenvoudige mini-urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-500 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kan je ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

 

Klik HIER VOOR ONS ASSORTIMENT aan urnen, of HIER VOOR ONZE WEBSHOP. In de webshop staat slechts 10% van het assortiment wat we voeren. De reden is ons unieke aanbod en dat we de mogelijkheden graag in de winkel met je bespreken.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om je urn tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

urn-glas-vogel

Silent-Stones

Een urn kopen: urn voor binnen of voor buiten, voor alle as of een beetje as

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. Je kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar je kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij je dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren.

Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht naar een urn voor thuis, in de tuin of de begraafplaats.

Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. Als klein bedrijf vinden wij dit het belangrijkste in het werk dat wij doen. Het is emotioneel beladen werk, dat ervaren wij elke dag weer. De kracht krijgen we van de families die ons dankbaar zijn voor de mooie, warme en unieke blijvende herinnering die we maken.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!