Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Mag de urn bijgezet worden in een bestaand graf?

En zo ja kost dat geld?

Bij het overlijden van een dierbare moeten er veel keuzes worden gemaakt. Eén van de keuzes die gemaakt moet worden is wat er met de overblijfselen gebeurt. Er zijn verschillende opties zoals cremeren, begraven, of een combinatie van beide. Bij begraven is er de mogelijkheid om een as bus bij te zetten in het graf. Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de kosten? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

as-bijzetten-bij-bestaand-graf

Asbus bijzetten in een graf

 

Het is in Nederland toegestaan om een as bus bij te zetten in een graf. Dit kan zowel in een algemeen graf (helaas lang niet op alle begraafplaatsen) als in een particulier graf. Bij een algemeen graf is er sprake van een huurperiode van tien jaar. Na deze periode wordt het graf geruimd en wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe graven. Bij een particulier graf is er sprake van een grafrecht voor een langere periode, vaak 20 tot 30 jaar.

Het bijzetten van een as bus kan op verschillende manieren. Zo kan de asbus in een speciale urn worden geplaatst en vervolgens worden bijgezet in het graf. Ook is het mogelijk om de asbus direct in het graf te plaatsen zonder urn. Het is zelfs mogelijk om meerdere asbussen bij te zetten in een graf. Dit kan bijvoorbeeld bij het bijzetten van de as van een partner of kind.

Kosten van het bijzetten van een asbus

 

De kosten voor het bijzetten van een asbus in een graf verschillen per gemeente en begraafplaats. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 100 en 300 euro. Daarbij komen ook nog de kosten voor de grafrechten, deze kosten verschillen ook per gemeente en begraafplaats. De grafrechten zijn voor een particulier graf vaak hoger dan voor een algemeen graf.

Wanneer er meerdere asbussen worden bijgezet in het graf kan dit ook extra kosten met zich meebrengen. De kosten hiervoor verschillen per begraafplaats. Het is daarom verstandig om van tevoren informatie op te vragen over de kosten voor het bijzetten van meerdere asbussen in een graf.

as-bijzetten-bij-graf

Hoeveel urnen mogen er bijgezet worden?

 

Bij het bijzetten van een asbus in een graf is het mogelijk om meerdere asbussen bij te zetten. Maar hoe zit dit precies met urnen? In een graf mogen doorgaans meerdere urnen bijgezet worden. Het aantal verschilt per gemeente en begraafplaats. Bij sommige begraafplaatsen is het bijvoorbeeld toegestaan om vier urnen bij te zetten in een particulier graf, terwijl dit bij andere begraafplaatsen slechts één of twee urnen zijn.

Bij het bijzetten van meerdere urnen in één graf is het wel belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het graf. Bij een klein graf kan er bijvoorbeeld minder ruimte zijn voor meerdere urnen.

Conclusie

 

Het bijzetten van een asbus in een graf is in Nederland toegestaan. Het is mogelijk om zowel een algemeen graf als een particulier graf te kiezen. De kosten voor het bijzetten van een asbus verschillen per gemeente en begraafplaats. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 100 en 300 euro. Het is ook mogelijk om meerdere asbussen bij te zetten in een graf, bijvoorbeeld bij het bijzetten van de as van een partner of kind. Bij het bijzetten van meerdere asbussen in een graf kunnen extra kosten in rekening worden gebracht, die per begraafplaats verschillen.

Bij het bijzetten van urnen in een graf gelden er ook bepaalde regels. Het aantal urnen dat bijgezet mag worden verschilt per gemeente en begraafplaats. Het is belangrijk om hier vooraf informatie over op te vragen. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de afmetingen van het graf. Bij een klein graf kan er bijvoorbeeld minder ruimte zijn voor meerdere urnen.

Terug naar de pagina met vragen en antwoorden over cremeren.

urn voor in de tuin

Sowieso mogen boven de grond te allen tijde urnen geplaatst worden.
Hier hoeft niet perse een naam op te staan maar er moet vaak wel een vergunning voor aangevraagd worden bij de begraafplaats.

duurzame grafsteen

Bij het bijzetten van een asbus in een graf is het ook mogelijk om een grafmonument te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een kleine urnensteen of een groter grafmonument zijn. Ook hierbij gelden er regels per gemeente en begraafplaats. Het is belangrijk om vooraf te informeren naar de mogelijkheden en kosten. Silent-Stones heeft van vele begraafplaatsen het reglement dus kan u hier goed over informeren.

Bij het plaatsen van een grafmonument gelden ook specifieke regels per gemeente en begraafplaats. Door vooraf goed te informeren, kan een weloverwogen keuze gemaakt worden en kan er op een persoonlijke manier afscheid genomen worden van een dierbare. Bel ons gerust voor advies over de mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit je al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Ben je op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten

  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die je wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar je meer as in kunt bewaren, zelfs van twee personen. Wil je de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een mooi beeldje, een mini urn of een knuffelkei. Heb je de beschikking over een klein beetje as of een plukje haar dan kan dit ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier onze gedenksieraden.
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat je een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat.
  • Wat is je budget voor een urn? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een vanaf prijs aan van 85 euro. Voor dit bedrag kan je een eenvoudige mini-urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-500 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kan je ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

 

Klik HIER VOOR ONS ASSORTIMENT aan urnen, of HIER VOOR ONZE WEBSHOP. In de webshop staat slechts 10% van het assortiment wat we voeren. De reden is ons unieke aanbod en dat we de mogelijkheden graag in de winkel met je bespreken.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om je urn tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

urn-glas-vogel

Silent-Stones

Een urn kopen: urn voor binnen of voor buiten, voor alle as of een beetje as

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. Je kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar je kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij je dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren.

Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht naar een urn voor thuis, in de tuin of de begraafplaats.

Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. Als klein bedrijf vinden wij dit het belangrijkste in het werk dat wij doen. Het is emotioneel beladen werk, dat ervaren wij elke dag weer. De kracht krijgen we van de families die ons dankbaar zijn voor de mooie, warme en unieke blijvende herinnering die we maken.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!