Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Waar blijft de gouden tand na crematie?

Of andere sieraden?

Wat gebeurt er met gouden tanden na een crematie? Ontdek het mysterie van tandheelkundige- of andere sieraden.

Crematie is een veelvoorkomende vorm van lijkbezorging, waarbij het lichaam van een overledene wordt verbrand tot as. Veel mensen vragen zich af wat er gebeurt met gouden tanden en andere (tandheelkundige) sieraden tijdens dit proces. In dit artikel zullen we de mysteries ontrafelen rondom het lot van bijvoorbeeld een gouden tand of sieraden na een crematie. We zullen kijken naar de praktijken rondom (tandheelkundige) sieraden voor crematies, hoe het crematieproces werkt en wat er gebeurt met de overgebleven resten, inclusief eventuele gouden tanden en sieraden.

waar blijft de gouden tand na de crematie

Het crematieproces:
Bij crematies wordt het lichaam van de overledene blootgesteld aan intense hitte in een crematieoven. Organische materialen worden afgebroken en wat overblijft zijn botfragmenten, ook wel crematieresten genoemd. Na het vermalen van de resten ontstaat crematieas.

Tandheelkundige sieraden en crematies:
Tandheelkundige sieraden, zoals gouden tanden, worden vaak voor het vermalen van de crematieresten verwijderd.

De behandeling van overgebleven resten:
Na het crematieproces worden de crematieresten verzameld. Eventuele tandheelkundige sieraden, waaronder gouden tanden, worden meestal verwijderd voordat de resten worden verwerkt tot crematieas. De sieraden worden apart gehouden en kunnen, afhankelijk van het beleid van het crematorium, worden gedoneerd aan goede doelen of verkocht aan gespecialiseerde recyclers. Dit kan financiële steun bieden aan liefdadigheidsinstellingen of maatschappelijke initiatieven.

Conclusie:
Na een crematie worden gouden tanden meestal verwijderd om waardevolle metalen uit de as te halen. De overgebleven resten worden verwerkt tot crematieas, inclusief eventuele botfragmenten. Hoewel sommige crematoria de mogelijkheid bieden om tandheelkundige sieraden te doneren aan goede doelen, is dit niet overal een standaardpraktijk. Het is raadzaam om contact op te nemen met het crematorium om hun specifieke beleid te bespreken. Het doneren van gouden tanden aan goede doelen kan een nobele manier zijn om een positieve impact te hebben na het overlijden van een dierbare.

Mist u nog aanvullende informatie die u hier graag had gelezen, mail het ons dan svp.  Wij zoeken het dan voor u uit en zullen de tekst op deze pagina aanvullen om een zo volledig mogelijke uitleg te geven wat er gebeurt met sieraden die met de overledene mee de kist in zijn gegaan en vervolgens de crematie-oven in zijn gegaan.

Terug naar de pagina met vragen en antwoorden over cremeren.

Ben je op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit je al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Ben je op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten

  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die je wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar je meer as in kunt bewaren, zelfs van twee personen. Wil je de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een mooi beeldje, een mini urn of een knuffelkei. Heb je de beschikking over een klein beetje as of een plukje haar dan kan dit ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier onze gedenksieraden.
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat je een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat.
  • Wat is je budget voor een urn? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een vanaf prijs aan van 85 euro. Voor dit bedrag kan je een eenvoudige mini-urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-500 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kan je ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

 

Klik HIER VOOR ONS ASSORTIMENT aan urnen, of HIER VOOR ONZE WEBSHOP. In de webshop staat slechts 10% van het assortiment wat we voeren. De reden is ons unieke aanbod en dat we de mogelijkheden graag in de winkel met je bespreken.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om je urn tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

urn-glas-vogel

Silent-Stones

Een urn kopen: urn voor binnen of voor buiten, voor alle as of een beetje as

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. Je kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar je kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij je dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren.

Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht naar een urn voor thuis, in de tuin of de begraafplaats.

Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. Als klein bedrijf vinden wij dit het belangrijkste in het werk dat wij doen. Het is emotioneel beladen werk, dat ervaren wij elke dag weer. De kracht krijgen we van de families die ons dankbaar zijn voor de mooie, warme en unieke blijvende herinnering die we maken.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!