Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Wat kost een grafsteen?

Kosten voor een algemeen graf

Wat kost een grafsteen gemiddeld in 2024? Het is een vraag waarmee u wordt geconfronteerd als een dierbare overlijdt en begraven wenst te worden.

Waar bestaan de grafsteen kosten uit?
Veel mensen vinden de prijs van een grafsteen erg duur. Maar hoe komt het nou dat deze kosten zo hoog zijn? Hieronder leest u hoe de kosten zijn opgebouwd.

Van groeve naar steenhouwerij
De natuursteen waarvan de grafsteen gemaakt wordt moet worden gewonnen uit een groeve. Uit een bergwand wordt een groot stuk steen gezaagd. Dit zal later in kleinere elementen gezaagd worden. Veelal worden de standaard maten aldaar gezaagd. Denk aan 50x50x5 cm en 50x40x4 cm. Vervolgens moet de grafsteen (ook wel tegel genoemd voor deze graven) glanzend gemaakt worden of naar wens (handmatig) bewerkt worden. Daarna zal het geheel moeten worden vervoerd naar onze werkplaats.

wat kost een algemeen grafsteen

Ons aanbod in algemene gedenkstenen
Wij hebben gemiddeld wel zo’n 40 á 50 algemene stenen in de winkel en onze showtuin liggen waaruit u een keuze kunt maken. Het grote voordeel is dat de u de steen van uw keuze uit kiest en we deze redelijk snel kunnen voorzien van een belettering en kunnen plaatsen.

We hebben (in overleg met de beheerders van o.a. Rotterdamse begraafplaatsen) kleine diversiteiten aangebracht in deze standaard vrij neutrale stenen. Denk aan een uitgezaagd hartje waar mooie glasparels of schelpen in gelegd kunnen worden, of een mooie uitsparing voor een plantje. Deze aanpassingen worden direct goedgekeurd zodra we de vergunning moeten indienen.

De belettering
Zodra de keuze van het graniet is gemaakt gaan we samen met u de belettering opmaken. Dit kan met bronzen of RVS opzetletters, we kunnen zandstralen en inpakken of laseren. Laseren is uitsluitend mogelijk op zwart gepolijst graniet.
In onze winkel leggen we u alle details uit van de mogelijkheden van het aanbrengen van letters, een illustratie of een foto.

Vanzelfsprekend is hoe meer er op de steen aangebracht moet worden hoe hoger de kosten worden. Daarnaast is er een redelijk verschil in prijzen van diverse soorten graniet. Maar ook voor de algemene grafstenen maken we gebruik van andere materialen zoals Cortenstaal en Corian. Dat vindt u allemaal terug op onze website.

Als we een vanaf prijs aan u kunnen doorgeven voor een gedenksteen voor een algemeen graf is de minimale prijs circa € 800 en maximaal, onze mooie combinatie van Corian met glasmozaiek circa € 1.800.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over alle vragen na de begrafenis.

algemene grafsteen van Corian met glasmozaiek

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen?

 

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen.

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.

“Bij het uitzoeken van een gedenksteen of grafsteen komt veel kijken. Graag adviseer ik je met de keuzes over de vormgeving, het soort letters, de belettering en mogelijke figuraties, de accessoires, decoraties, en de vele beschikbare materialen.” – Ghislaine, uw adviseur

Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail mij gerust
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van gedenkstenen.

Ghislaine

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen, gedenksteen of herinneringsmonument?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen en je beschikbare budget.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Al ruim 17 jaar maakt en plaatst Silent-Stones bijzondere en persoonlijke grafmonumenten. Wanneer je door ons een grafmonument , gedenksteen of grafzerk wilt laten vervaardigen, dan helpen wij je van begin tot eind.

Dat betekent van het ontwerpen van een gedenkteken binnen je budget, tot de vervaardiging en het plaatsen van de grafsteen op de gewenste begraafplaats. Met een mooie winkel in Rotterdam met een voorbeeldentuin bieden wij je veel keuze en mogelijkheden.

Wij ontwerpen elke gedenksteen handmatig. Met andere woorden… je bestelt geen bestaand voorbeeld uit een voorbeeldenboekje. En om je direct een antwoord op de vraag te geven of dat duurder is… nee is het antwoord. Dat is de service en de passie voor het werk van de medewerkers van Silent-Stones.

Grafstenen samenstellen en ontwerpen
Uiteraard helpen we je bij bepaalde keuze’s en adviseren we je waarom wel of juist waarom juist niet te kiezen voor een bepaald materiaal.

Of het nu gaat om een grafsteen, grafmonument, urnenmonument of een kindergrafsteen, een gedenkteken ontwerpen en maken wij met de grootste zorg en aandacht. Een gedenkteken is een persoonlijke grafsteen dat dient als herinnering voor alle nabestaanden. Daarom luisteren wij aandachtig naar al je wensen en bieden wij tegelijkertijd zoveel mogelijk inspiratie en voorbeelden. Samen maken we vervolgens een schetsontwerp, zodat alle ideeën en inspiratie voor het gedenkteken op het graf van je dierbare samenkomen in de gewenste vorm.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om de gedenksteen, grafsteen of zerk (er zijn zoveel benamingen voor eigenlijk) geheel naar wens op te leveren. Families die door ons een gedenksteen hebben laten maken beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!