Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Wat voor soort asbus?

Welke keuzes zijn er?

Als u een dierbare hebt verloren en ervoor kiest om te cremeren, moet u na de crematie beslissen wat u met de as wilt doen. Na de crematie kan de as van uw overleden dierbare bij het crematorium opgehaald worden. Dit gebeurt vanaf 30 dagen na de crematie. Een optie is om de as in een as-bus te plaatsen, die vervolgens kan worden bewaard, begraven of verstrooid. In dit artikel bespreken we de verschillende opties voor as-bussen die beschikbaar zijn bij crematoria.

as-overhandigen-bij-crematorium

Opties voor as-bussen bij het crematorium

Er zijn verschillende opties voor as-bussen beschikbaar bij crematoria. Hieronder bespreken we de meest voorkomende opties:

As-strooikoker:  Voor het bewaren of uitstrooien van de crematie-as zijn er grote en kleine strooikokers beschikbaar met verschillende prints. Na het afnemen van de schuifdeksel en het doordrukken van de perforatiestrook kunt u de crematie-as uitstrooien op het land of boven water.

Standaard as-bus: Dit is de meest voorkomende as-bus die wordt aangeboden bij crematoria. Het is een eenvoudige, maar elegante bus die geschikt is voor de meeste mensen. Deze bus is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals metaal, keramiek en kunststof.

Luxe as-bus: Als u op zoek bent naar iets meer bijzonders dan de standaard as-bus, kunt u kiezen voor een luxe as-bus. Deze bussen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals handgeschilderd keramiek of met een persoonlijk ontwerp. Deze optie is duurder dan de standaard as-bus.

Biologisch afbreekbare as-bus: Als u de as wilt begraven in de natuur, kunt u kiezen voor een biologisch afbreekbare as-bus. Deze bussen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals papier, zout of zetmeel. Deze optie is milieuvriendelijker dan de andere opties, maar is meestal duurder.

Urn: Een urn is een alternatief voor de as-bus. Een urn is een grotere container die meestal is ontworpen om thuis te worden bewaard. Urnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, zoals keramiek, metaal en glas. Deze optie is duurder dan de as-bus.
Het assortiment bij crematoria is meestal zeer beperkte zeker ten opzichte van de keuze die u heeft bij de fysieke urnenwinkel van Silent-Stones in Rotterdam.

plastic urn
strooikokers voor crematie-as
as-bus crematorium

Keuze’s voor as-bussen bij het crematorium

De kosten voor as-bussen bij het crematorium variëren afhankelijk van de optie die u kiest.

Als u op zoek bent naar een as-bus bij het crematorium, zijn er verschillende opties beschikbaar die variëren in kosten en stijl. Een standaard as-bus is de meest voorkomende en betaalbare optie, terwijl een luxe as-bus een duurder en unieker alternatief is. Als u zich zorgen maakt over het milieu, is een biologisch afbreekbare as-bus een milieuvriendelijke optie om te overwegen.

Een urn is een andere optie voor het bewaren van de as, maar het is duurder dan de as-bus en meestal ontworpen om thuis te worden bewaard in plaats van begraven of verstrooid te worden. Het is belangrijk om te onthouden dat crematoria verschillende opties kunnen aanbieden en de kosten en beschikbare stijlen kunnen variëren.

Het kiezen van een as-bus is een persoonlijke beslissing en het is belangrijk om te kiezen wat het beste past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Als u niet zeker weet welke optie het beste is, belt u ons dan of kom gerust langs om ons  advies te vragen.

In conclusie, het kiezen van een as-bus bij het crematorium is een belangrijke beslissing na het verlies van een dierbare. Er zijn verschillende opties beschikbaar, variërend in kosten en stijl. Het is belangrijk om de optie te kiezen die het beste past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Raadpleeg het crematoriumpersoneel, uw uitvaartondernemer, of de medewerksters van Silent-Stones voor advies als u niet zeker weet welke optie het beste is.

Weet u vooraf al dat  u een mooie urn wenst voor bij u thuis, kiest u dan voor de goedkoopste optie om de as van het crematorium mee te nemen. De as wordt door ons vakkundig overgeheveld in de nieuwe urn.

Terug naar de pagina met vragen en antwoorden over cremeren.

Ben je op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit je al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Ben je op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten

  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die je wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar je meer as in kunt bewaren, zelfs van twee personen. Wil je de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een mooi beeldje, een mini urn of een knuffelkei. Heb je de beschikking over een klein beetje as of een plukje haar dan kan dit ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier onze gedenksieraden.
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat je een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat.
  • Wat is je budget voor een urn? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een vanaf prijs aan van 85 euro. Voor dit bedrag kan je een eenvoudige mini-urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-500 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kan je ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

 

Klik HIER VOOR ONS ASSORTIMENT aan urnen, of HIER VOOR ONZE WEBSHOP. In de webshop staat slechts 10% van het assortiment wat we voeren. De reden is ons unieke aanbod en dat we de mogelijkheden graag in de winkel met je bespreken.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om je urn tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

urn-glas-vogel

Silent-Stones

Een urn kopen: urn voor binnen of voor buiten, voor alle as of een beetje as

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. Je kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar je kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij je dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren.

Maak gerust een afspraak in onze winkel door ons te bellen op 010-4129816 . Silent Stones helpt u graag bij de zoektocht naar een urn voor thuis, in de tuin of de begraafplaats.

Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. Als klein bedrijf vinden wij dit het belangrijkste in het werk dat wij doen. Het is emotioneel beladen werk, dat ervaren wij elke dag weer. De kracht krijgen we van de families die ons dankbaar zijn voor de mooie, warme en unieke blijvende herinnering die we maken.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!