Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Baby urnen kopen

Liefdevolle baby urnen

Wij maken de baby-urn geheel naar je wens

Baby-urnen

 

Talloze individuen ervaren urnen als ‘beladen’, een tikkeltje angstaanjagend en te opvallend aanwezig. Voor velen is dit de reden waarom ze nooit een urn in huis willen hebben. Echter, wanneer het afscheid van een baby is gemarkeerd door crematie, ontstaat vaak juist de behoefte aan een passende urn om de kostbare crematie-as veilig te bewaren. We begrijpen maar al te goed dat je op dat moment op zoek bent naar een urn die de tedere essentie van een baby weerspiegelt. Daarom hebben we een prachtige en liefdevolle collectie urnen speciaal voor baby’s samengesteld. Deze urnen zijn ontworpen om vast te houden en te koesteren, met een esthetische pracht die niet onmiddellijk verraadt dat het om een urn gaat.

Gespecialiseerd in baby urnen

Sommige van onze partners in de uitvaartbranche hebben zich specifiek toegelegd op het verzorgen van uitvaarten voor baby’s en kinderen. Na de crematie overhandigen deze toegewijde uitvaartondernemers onze informatieve brochure aan de ouders. Bij ons ligt de focus op een uitgebreide selectie van urnen, speciaal ontworpen voor stilgeboren baby’s en voor baby’s die helaas op jonge leeftijd zijn overleden

Knuffel-urn

Absoluut, de meest ontroerende urnen voor baby’s zijn zonder twijfel de exemplaren die worden gerepliceerd van een knuffel of een voorwerp dat de babykamer heeft gesierd. Deze worden met uiterste zorg vervaardigd door een ervaren keramiste waarmee we al vele jaren nauw samenwerken. Tot in de kleinste details kun je de kleur naar wens aanpassen en kan de urn worden gepersonaliseerd met de naam van je dierbare.

Op deze pagina presenteren we graag enkele inspirerende voorbeelden. Voel je vrij om langs te komen zodat we je wensen kunnen bespreken of je kunnen bijstaan met deskundig advies over de vele mogelijkheden. Het aanbod is namelijk zo omvangrijk dat we niet alles hier kunnen tonen…

baby urn urne
moderne urn met stalen omlijsting

Ook maken wij urnen die je neer kunt zetten  of op kunt hangen waar een foto of het geboortje/overlijdenskaartje op gedrukt kan worden.

urn-voor-baby

Urnen die geheel van aardewerk worden nagemaakt van een lievelingsknuffel of een afbeelding van een item uit de babykamer. Tot in detail naar je wens gemaakt.

ko-nijntje-urn-wit

Konijntje urnen. Deze mogen we helaas niet meer maken wegens het beschermde recht op de vorm door Dick Bruna. We hebben er nog enkele in de winkel.

urn-baby

In onze winkel hebben wij volop beeldjes die een moeder, vader en baby symboliseren. We kunnen deze beeldjes zelf vullen of je kunt een combinatie maken van enkele accessoires om een mooi geheel als aandenken te maken.

houten-urn-moon

De houten urn MOON heeft een beetje de mooie rondingen van een zwangere buik. Deze urn pak je makkelijk op en plaats je dicht bij je.

Klik hier voor meer informatie.

urn-van-hout-baby

Een mooie urn die plaatst biedt aan alle as met daarnaast de mogelijkheid van de foto (of van de echo of voetafdrukjes) en om een kaarsje te branden.

baby-urn

Deze urn kan geheel naar hoogte en kleurencombinatie aangepast worden. De afzonderlijke ‘ringen’ kunnen voorzien worden van naam, datum of een mooie lieve tekst.

nijntje-urn-
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby
baby urn Beertje

Zo maar even wat voorbeelden van urnen die geheel naar wens van de ouders zijn gemaakt. Uiteraard hebben we de persoonlijke details weggelaten op de foto’s.

urn-baby-voetafdruk
urn-baby-voetafdruk

En hier een baby urn die we met je mogen delen van de ouders.
Een deel van het geboortekaartje aan de éne zijde, de naam gestraald en gelakt in de andere zijde.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!

Algemene informatie over (mini) urnen

Mini urn met waxinelichthouder

Een aantal van deze urnen is speciaal ontworpen om een lichtje in te kunnen laten branden. Deze kleinere urnen zijn dan voorzien van een waxinelichthouder. Op bijzondere dagen, of gewoon wanneer u daar de behoefte toe voelt. U kunt in deze kleine urn een waxinelichtje plaatsen, of een lampje.

Mini urn met een hart of vlinder

Voor een kleine urn is symbolische vorm zoals een hart of vlinder een fraaie en betekenisvolle decoratie. Zo staat het hart voor de liefde voor iemand. De vlinder kan zelfs meerdere betekenissen hebben. De onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven zijn belangrijke symbolische betekenissen van de vlinder. Ook staat de vlinder symbool voor de drie fases van de menselijke ziel: leven, dood en wederopstanding.

Kleine urn goedkoop

Een mini urn is vaak goedkoper dan een grote urn. Hierdoor is een mini urn erg geschikt voor nabestaanden die op zoek zijn naar een betaalbare of goedkope urn. De prijs van een goedkope mini urn begint bij SIlent-Stones al vanaf 50 euro.

Klein urn van keramiek of RVS

Bij ons vind je een buitengewoon uitgebreid assortiment mini urnen. Vooral in natuursteen, RVS, messing en keramiek zijn er talrijke modellen verkrijgbaar, maar ook in verrassende materialen zoals zijde. Bovendien presenteren we een eigentijdse collectie die zeker de aandacht trekt.

Wat is een kleine (min) urn?

Een mini urn biedt een bescheiden opbergplaats voor een gedeelte van de as van een dierbare. Het is een uitstekende keuze voor nabestaanden die de as willen verdelen of uitstrooien. Elke collectie mini urnen in ons assortiment heeft zijn eigen unieke stijl en vormgeving, zodat er voor elke thuissfeer een passende mini urn te vinden is.

Wat kost een kleine urn?

De prijs van een mini urn varieert doorgaans tussen de 50 en 500 euro. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van een mini urn. Bij het kiezen van een mini urn met exclusieve materialen kan de prijs echter oplopen tot wel 1.500 euro.

“Hoeveel as na de crematie?

Na de crematie van een volwassen persoon blijft er gemiddeld tussen de 3 en 3.5 liter as over. Bij een kind is dit doorgaans ongeveer 2 liter, terwijl bij een baby (stilgeborene) het gewicht varieert tot 500 gram, afhankelijk van het aantal weken zwangerschap. Na de crematie wordt het as gedurende 30 dagen bewaard in een asbus door het crematorium, wat voorkomt dat rechthebbende personen overhaaste beslissingen nemen. Het crematorium bewaart het as zorgvuldig in een afgesloten ruimte.

Hoe groot zijn mini urnen?

Een standaard urn heeft doorgaans een inhoud van 3 tot 4 liter, wat vaak geschikt is wanneer nabestaanden al het overgebleven as in één urn willen bewaren. Echter, steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om het as te verdelen tussen meerdere personen of een deel ervan uit te strooien. Voor deze doeleinden is een mini urn met een inhoud van 0.05 tot 1.4 liter een passende keuze.

Zijn mini urnen geschikt voor buiten?

Over het algemeen worden mini urnen in een thuisomgeving geplaatst omdat de materialen niet weersbestendig zijn. Voordat u een urn aanschaft is het verstandig om van te voren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Weet je niet zeker of een (mini) urn geschikt is voor buiten of binnen, neem dan gerust contact met ons op. De enige mini urnen die geschikt zijn voor buiten zijn glazen urnen, onze stenen urnen (van kiezels) en de biologisch afbreekbare urnen. Deze kleine mini urn wordt in de grond geplaatst en langzaam afgebroken door het milieu.

Kan ik mini urnen zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Silent-Stones u adviseren bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Uiteraard kunnen wij de urn ook voor je vullen.

Hoe maak je mini urnen open?

Het openen van een urn varieert afhankelijk van het type. Mini urnen met een klassieke uitstraling worden doorgaans geopend via een deksel. In het algemeen zijn kleine urnen voorzien van een discrete schroefafsluiting aan de onderkant, zorgvuldig verborgen voor het oog. Deze schroefafsluiting is eenvoudig te hanteren, waardoor het plaatsen van de as een moeiteloze handeling wordt.

Welke materialen worden gebruikt voor mini urnen?

Silent-Stones streeft ernaar om voor elke (thuis)omgeving een geschikt gedenkteken te bieden. Daarom omvat ons assortiment van kleine urnen een uitgebreide selectie van diverse collecties met een scala aan materialen en stijlen. Onze urnen worden voornamelijk vervaardigd uit hoogwaardige keramiek, glas, messing, brons, versteend hout en biologisch afbreekbare materialen, zodat er voor iedereen een passende keuze is.

Hoge klanttevredenheid

Silent-Stones spant zich tot het uiterste in om jouw bestelling tijdig, zorgvuldig verpakt en in volstrekte discretie bij je thuis te bezorgen wanneer je een urn via onze webshop bestelt. Gezinnen die bij ons een kleine urn hebben aangeschaft, beoordelen ons gemiddeld met een indrukwekkende score van 4.9 op Google, waarbij de maximale score een perfecte 5 is. We zijn dan ook enorm trots op deze waardering. Neem gerust de tijd om de prachtige reviews op Google te lezen en ontdek waarom onze klanten zo tevreden zijn.