Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Urn voor baby kopen

Liefdevolle baby urnen

Wij maken de baby-urn geheel naar je wens

Baby-urnen

 

Vele mensen vinden urnen “beladen”, een beetje griezelig en aanwezig. Dat is voor vele mensen de reden om er nooit een in huis te willen. Maar als je baby is gecremeerd wil je uiteraard juist wel graag urn om de crematie-as veilig in op te bergen. Wij snappen dat je dan ook echt naar een urn opzoek bent die bij een baby past. Daarom hebben wij een hele mooie liefdevolle urnenlijn voor baby’s gemaakt. Urnen die je ook even kunt vasthouden en strelen.  Urnen die er prachtig uitzien en niemand ziet meteen dat het een urntje is.

Omdat enkele uitvaartondernemers waar wij een samenwerking mee hebben, zich hebben gespecialiseerd in baby- en kinderuitvaarten, en de ouders onze brochure geven, hebben we ons gespecialiseerd in het assortiment van urnen voor stil-geborene en urnen voor jong overleden baby’s.

Knuffel-urn

 

De meest bijzondere urnen voor baby’s zijn wel de urnen die worden nagemaakt van een knuffel of een item waar de babykamer mee is ingericht. Deze zijn door een keramiste waar we al jaren mee samenwerken gemaakt. Tot in detail kan je de kleur bepalen en kan de urn voorzien worden van de naam van je kleintje.

We laten je op deze pagina graag enkele voorbeelden zien. Kom gerust langs zodat we je wens kunnen bespreken of we je kunnen adviseren over de mogelijkheden. Er is namelijk zoveel mogelijk dat we dit niet kunnen weergeven op deze pagina.

Klik hier voor  de mini urnen van glas, ook daar staan prachtige mini (baby) urnen die vaak gekozen worden.

baby urn urne
moderne urn met stalen omlijsting

Ook maken wij urnen die je neer kunt zetten  of op kunt hangen waar een foto of het geboortje/overlijdenskaartje op gedrukt kan worden.

urn-voor-baby

Urnen die geheel van aardewerk worden nagemaakt van een lievelingsknuffel of een afbeelding van een item uit de babykamer. Tot in detail naar je wens gemaakt.

ko-nijntje-urn-wit

Konijntje urnen. Deze mogen we helaas niet meer maken wegens het beschermde recht op de vorm door Dick Bruna. We hebben er nog enkele in de winkel.

urn-baby

In onze winkel hebben wij volop beeldjes die een moeder, vader en baby symboliseren. We kunnen deze beeldjes zelf vullen of je kunt een combinatie maken van enkele accessoires om een mooi geheel als aandenken te maken.

houten-urn-moon

De houten urn MOON heeft een beetje de mooie rondingen van een zwangere buik. Deze urn pak je makkelijk op en plaats je dicht bij je.

Klik hier voor meer informatie.

urn-van-hout-baby

Een mooie urn die plaatst biedt aan alle as met daarnaast de mogelijkheid van de foto (of van de echo of voetafdrukjes) en om een kaarsje te branden.

baby-urn

Deze urn kan geheel naar hoogte en kleurencombinatie aangepast worden. De afzonderlijke ‘ringen’ kunnen voorzien worden van naam, datum of een mooie lieve tekst.

nijntje-urn-
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby
urn-voor-baby
baby urn Beertje

Zo maar even wat voorbeelden van urnen die geheel naar wens van de ouders zijn gemaakt. Uiteraard hebben we de persoonlijke details weggelaten op de foto’s.

urn-baby-voetafdruk
urn-baby-voetafdruk

En hier een baby urn die we met je mogen delen van de ouders.
Een deel van het geboortekaartje aan de éne zijde, de naam gestraald en gelakt in de andere zijde.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!

Algemene informatie over (mini) urnen

Mini urn met waxinelichthouder

Een aantal van deze urnen is speciaal ontworpen om een lichtje in te kunnen laten branden. Deze kleinere urnen zijn dan voorzien van een waxinelichthouder. Op bijzondere dagen, of gewoon wanneer u daar de behoefte toe voelt. U kunt in deze kleine urn een waxinelichtje plaatsen, of een lampje.

Mini urn met een hart of vlinder

Voor een kleine urn is symbolische vorm zoals een hart of vlinder een fraaie en betekenisvolle decoratie. Zo staat het hart voor de liefde voor iemand. De vlinder kan zelfs meerdere betekenissen hebben. De onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven zijn belangrijke symbolische betekenissen van de vlinder. Ook staat de vlinder symbool voor de drie fases van de menselijke ziel: leven, dood en wederopstanding.

Kleine urn goedkoop

Een mini urn is vaak goedkoper dan een grote urn. Hierdoor is een mini urn erg geschikt voor nabestaanden die op zoek zijn naar een betaalbare of goedkope urn. De prijs van een goedkope urn begint al bij 50 euro.

Klein urn van keramiek of RVS

Wij beschikken over een zeer uitgebreid assortiment mini urn. Vooral in natuursteen, RVS, messing en keramiek zijn veel modellen verkrijgbaar, maar ook in verrassende materialen zoals zijde. Ook hebben wij een eigentijdse collectie.

Wat is een kleine urn?

Een mini urn is een kleine urn waarin een beperkte hoeveelheid as wordt opgeslagen van een dierbare. Een kleine urn is een goede keuze als nabestaanden het as willen verdelen of willen uitstrooien. Elke mini urn collectie in ons assortiment heeft zijn eigen stijl en vormgeving waardoor er voor iedere thuisomgeving een bijpassende mini urn is.

Wat kost een kleine urn?

Een mini urn of kleine urn kost tussen de 50 en 500 euro. Er zijn een aantal factoren die invloed op de uiteindelijke prijs hebben van een mini urn. Als u kiest voor een kleine urn met exclusieve materialen kan de prijs oplopen tot wel 1.500 euro.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

Het as wat overblijft na de crematie van een volwassen persoon is tussen de 3 en 3.5 liter. Bij een kind is dit gemiddeld 2 liter. Bij een baby (stikgeborene) tot 500 gram (afhankelijk van het aantal weken).Na de crematie wordt het as 30 dagen bewaard in een asbus door het crematorium. Dit voorkomt dat de rechthebbende personen geen overhaaste beslissingen maken. Het as wordt secuur bewaard door het crematorium in een afgesloten ruimte.

Hoe groot zijn mini urnen?

Een normale urn heeft een inhoudsgrootte van 3 tot 4 liter. Vaak is een urn van deze inhoudsgrootte een goede oplossing als de nabestaanden al het overgebleven as in één urn willen bewaren. Daarentegen kiezen nabestaanden steeds vaker om het as te verdelen tussen meerdere personen of om een gedeelte uit te strooien. Daarvoor is een mini urn met een inhoudsgrootte van 0.05 tot 1.4 liter een geschikte keuze. De lengte van een mini urn is tussen de 6 en 20 centimeter afhankelijk van het model.

Zijn mini urnen geschikt voor buiten?

Over het algemeen worden mini urnen in een thuisomgeving geplaatst omdat de materialen niet weersbestendig zijn. Voordat u een urn aanschaft is het verstandig om van te voren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Weet je niet zeker of een (mini) urn geschikt is voor buiten of binnen, neem dan gerust contact met ons op. De enige mini urnen die geschikt zijn voor buiten zijn glazen urnen, onze stenen urnen (van kiezels) en de biologisch afbreekbare urnen. Deze kleine mini urn wordt in de grond geplaatst en langzaam afgebroken door het milieu.

Kan ik mini urnen zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Silent-Stones u adviseren bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Uiteraard kunnen wij de urn ook voor je vullen.

Hoe maak je mini urnen open?

Het open maken van een urn is afhankelijk van het type urn. Mini urnen met een traditionele uitstraling worden voornamelijk via een deksel opengemaakt. Over het algemeen hebben kleine urnen een schroefafsluiting aan de onderkant, zodat het niet zichtbaar is. De schroefafsluiting is gemakkelijk te openen om het as erin te bewaren.

Welke materialen worden gebruikt voor mini urnen?

Silent-Stones wil voor elke (thuis)omgeving een passend gedenkteken aanbieden. Daarom heeft onze kleine urnen assortiment veel verschillende collecties met verschillende materialen en stijlen. Voornamelijk worden urnen vervaardigd van keramiek, messing, glas, brons of versteend hout en biologisch afbreekbare materialen.

Hoge klanttevredenheid

Silent-Stones doet er alles aan om je bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij je te laten bezorgen indien je via de webshop een urn besteld. Families die bij ons een kleine urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met 4.9 op Google, waarbij je maximaal een 5 kunt ‘scoren’. We zijn dus erg trots met onze 4.9. Leest gerust de mooie reviews op Google.