Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Natuurlijke urn voor in je tuin of begraafplaats

Stoere urnen voor buiten

Een urn van een grote kei voor buiten

 

“Hebben jullie ook urnen die ‘hufterproof’ zijn”…
…was een vraag die we jaren geleden gesteld kregen in onze winkel. We moesten er eerst om lachen, maar het was een serieuze vraag. “Ik wil dat mijn moeders as over 100 jaar nog steeds veilig opgeborgen is ergens in de natuur…
Wij hebben hier maar één passend antwoord op: onze waterpoel-urn!

Daarnaast hebben we nog een scala aan buiten-urnen waarvan we er enkele laten zien hieronder. Maar kom gerust langs in de winkel, lang niet alle mogelijkheden staat op onze website. We garanderen dat we je niet teleur stellen qua mogelijkheden. We hebben altijd keuze genoeg in de winkel.

Niet alle urnen kunnen direct meegenomen worden. De grote waterpoelurnen bijvoorbeeld, die wegen tot zo’n 100/150 kilo en moeten echt door onze plaatser bij je thuis of op de begraafplaats geplaatst worden. Wij regelen dat allemaal voor je, ook als er een vergunning op de begraafplaats aangevraagd moet worden.

urn-voor-huiten-waterpoelurn
Waterpoel urn

Onze eigen unieke, robuuste waterpoel-urnen. Hierin kan alle as veilig bewaard worden. We hebben deze urnen voor buiten in diverse hoogten.

kei-urn

Mooie organisch gevormde urnen in de vorm van een kiezel. Heel subtiel in een kleine tuin of op je balkon. In vier afmetingen verkrijgbaar.

buitenurn-lotus

Stoere urnen van RVS, Staal of Cortenstaal. Diverse in de winkel aanwezig. Mooi ook op een granieten sokkel. We adviseren je graag!

Glazen-bol-urn

Alle urnen van onze glasblazer uit de Elan-lijn kunnen prima buiten geplaatst worden. Mooi in je tuin, balkon of op de begraafplaats.

Waar moet je op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo’n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dien je in ieder geval 30 dagen te wachten voordat je de urn mag ophalen bij het crematorium.

Wij zouden je graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze website (of andere web-winkels) te scrollen, om te kijken wat je mooi vindt. Zo kom je op ideeën die je eventueel samen met je familie kunt bespreken. Silent-Stones kan zo goed als bijna alle urnen bij alle leveranciers, glasblazers en andere kunstenaars inkopen. Daarnaast hebben wij ook collecties die alleen wij verkopen omdat kunstenaars deze uitsluitend en exclusief voor ons maken. In onze winkel kunnen wij je in alle rust adviseren.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook ‘duurdere’ urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter, maar 4 liter komen we ook wel tegen. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Je kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in je tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als je dierbare een natuurliefhebber was of dat je gewoonweg je dierbare dicht bij huis op een vertrouwde plek wenst te behouden. Een buiten urn kan ook geplaatst worden op een begraafplaats op een granieten sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!