Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Wat is er mogelijk als urnmonument?

Urnentuin op begraafplaats

urn-monument-begraafplaats-18

Een urnmonument op de begraafplaats is een belangrijk eerbetoon aan een geliefde overledene. Het biedt een blijvende herinnering en een speciale plaats waar nabestaanden kunnen rouwen en hun dierbare kunnen eren. Of het nu gaat om bovengrondse of ondergrondse plaatsing van de urn, de afmetingen en voorschriften van het monument spelen een cruciale rol bij het ontwerp en de installatie. Door rekening te houden met de begraafplaatsregels en voorschriften, kunnen nabestaanden een persoonlijk en passend urnmonument creëren om hun geliefde te gedenken en te eren.

urn-monument-begraafplaats-1
urn-monument-begraafplaats-2
urn-monument-begraafplaats-3
urn-monument-begraafplaats-4

Een urnmonument is een speciale gedenkplaats op een begraafplaats die is ontworpen om de as van een overledene te herbergen en tegelijkertijd een blijvende herinnering te bieden. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van een urnmonument verkennen, inclusief de mogelijkheden voor zowel bovengrondse als ondergrondse plaatsing van de urn, en de afmetingen van de gedenksteen. Of u nu overweegt om een urnmonument voor uw dierbare te laten plaatsen of simpelweg meer wilt weten over dit soort gedenktekens, dit artikel biedt uitgebreide informatie om uw vragen te beantwoorden.

Een urnmonument heeft als doel om een tastbare plek te creëren waar nabestaanden kunnen rouwen, herinneringen kunnen koesteren en hun dierbaren kunnen eren. Het biedt een speciale ruimte waar de urn met de as van de overledene kan worden geplaatst. Een urnmonument kan op diverse manieren worden vormgegeven en kan een belangrijke rol spelen in het helingsproces na een verlies.

Bovengrondse urnmonumenten

Bovengrondse urnmonumenten bieden verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van de urn. Een van de opties is het gebruik van een urnennis, een speciale nis in een monument of muur waarin de urn wordt geplaatst. Deze nissen kunnen individueel worden aangepast en voorzien worden van persoonlijke gravures of symbolen. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een urn op een sokkel of zuil, waardoor het een prominente plaats krijgt binnen de omgeving van de begraafplaats.

Ondergrondse urnmonumenten

Ondergrondse urnmonumenten bieden een alternatieve optie voor het plaatsen van de urn. Hierbij wordt de urn begraven in een speciaal daarvoor ontworpen graf, vergelijkbaar met een traditioneel graf. De locatie van het graf kan worden gemarkeerd met een gedenksteen die boven de grond uitsteekt, waardoor nabestaanden een plek hebben om te rouwen en te herdenken.

urn-monument-begraafplaats-5
urn-monument-begraafplaats-7
urn-monument-begraafplaats-Lotusbloem
urn-monument-begraafplaats-glas

Materialen en ontwerpen van urnmonumenten

Urnmonumenten kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen, zoals natuursteen, marmer, graniet, metaal of glas. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en esthetiek. De keuze voor het materiaal kan afhangen van persoonlijke voorkeuren, de omgeving van de begraafplaats en het beschikbare budget. Daarnaast kunnen urnmonumenten worden aangepast met verschillende ontwerpen, gravures en symbolen om een persoonlijk eerbetoon aan de overledene te creëren.

Afmetingen en voorschriften van een urnmonument

Bij het kiezen van de afmetingen van een urnmonument zijn er enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst kunnen begraafplaatsen specifieke voorschriften hebben met betrekking tot de maximale afmetingen van gedenkstenen en monumenten. Silent-Stones is op de hoogte van vrijwel alle regels en toegestane afmetingen.

Over het algemeen kunnen urnmonumenten variëren in grootte, afhankelijk van de beschikbare ruimte en individuele voorkeuren. De hoogte van een urnmonument kan variëren van enkele centimeters tot meerdere meters. Voor bovengrondse monumenten, zoals zuilen of sokkels, kan de breedte en diepte ook variabel zijn, afhankelijk van het ontwerp en de esthetiek.

Voor ondergrondse urnmonumenten wordt meestal een graf of een grafkelder gebruikt om de urn te huisvesten. De afmetingen van het graf worden bepaald door de begraafplaatsregels en kunnen variëren. Het graf kan worden gemarkeerd met een gedenksteen die boven de grond uitsteekt. De afmetingen van deze gedenksteen zijn vaak afhankelijk van de beschikbare ruimte op het graf en de specifieke voorschriften van de begraafplaats.

Naast de afmetingen kunnen er ook richtlijnen zijn met betrekking tot het ontwerp en de materialen die worden gebruikt voor urnmonumenten. Sommige begraafplaatsen kunnen beperkingen opleggen aan bepaalde materialen, zoals het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Ook kunnen er regels zijn met betrekking tot het bevestigen van accessoires, zoals bloemenvazen of foto’s, aan het monument.

urn-monument-begraafplaats-kleurrijk met glas
urn-monument-begraafplaats-hart
urn-monument-begraafplaats-vlinder
urn-monument-begraafplaats-boek
urn-monument-begraafplaats-glasfusion
urn-monument-begraafplaats-mozaiek
urn-monument-begraafplaats-kubus
urn-monument-begraafplaats-graniet
urn-monument-begraafplaats-bloembak
urn-monument-begraafplaats-corian-en-mozaiek
urn-monument-begraafplaats-keramiek
urn voor in de tuin

Indien u een urn-monument  bij Silent-Stones besteld, dan regelen wij de vergunningsaanvraag. Hier hoeft u zelf niet naar om te kijken.

Wij vragen de beheerder van de begraafplaats altijd expliciet of we ontheffing krijgen voor het NIET aanbrengen van het grafnummer.
Dit omdat we dit gewoonweg niet fraai vinden.

natuurlijke urn met een waterpoel voor vogels

 

 

Ben je op zoek naar een bijzonder urn monument?

Silent-Stones maakt de urn-monument geheel naar je wensen.

Dit kan natuurlijk ook een mooie urn voor in je eigen tuin zijn.

“Bij het uitzoeken van een urnen monument komt veel kijken. Graag adviseer ik je met de keuzes over de vormgeving, het soort letters, de belettering en mogelijke figuraties, de accessoires, decoraties, en de vele beschikbare materialen.” – Ghislaine, uw adviseur

Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail mij gerust
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van gedenkstenen.

Ghislaine

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen, gedenksteen of herinneringsmonument?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen en je beschikbare budget.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Al ruim 17 jaar maakt en plaatst Silent-Stones bijzondere en persoonlijke grafmonumenten. Wanneer je door ons een grafmonument , gedenksteen of grafzerk wilt laten vervaardigen, dan helpen wij je van begin tot eind.

Dat betekent van het ontwerpen van een gedenkteken binnen je budget, tot de vervaardiging en het plaatsen van de grafsteen op de gewenste begraafplaats. Met een mooie winkel in Rotterdam met een voorbeeldentuin bieden wij je veel keuze en mogelijkheden.

Wij ontwerpen elke gedenksteen handmatig. Met andere woorden… je bestelt geen bestaand voorbeeld uit een voorbeeldenboekje. En om je direct een antwoord op de vraag te geven of dat duurder is… nee is het antwoord. Dat is de service en de passie voor het werk van de medewerkers van Silent-Stones.

Grafstenen samenstellen en ontwerpen
Uiteraard helpen we je bij bepaalde keuze’s en adviseren we je waarom wel of juist waarom juist niet te kiezen voor een bepaald materiaal.

Of het nu gaat om een grafsteen, grafmonument, urnenmonument of een kindergrafsteen, een gedenkteken ontwerpen en maken wij met de grootste zorg en aandacht. Een gedenkteken is een persoonlijke grafsteen dat dient als herinnering voor alle nabestaanden. Daarom luisteren wij aandachtig naar al je wensen en bieden wij tegelijkertijd zoveel mogelijk inspiratie en voorbeelden. Samen maken we vervolgens een schetsontwerp, zodat alle ideeën en inspiratie voor het gedenkteken op het graf van je dierbare samenkomen in de gewenste vorm.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om de gedenksteen, grafsteen of zerk (er zijn zoveel benamingen voor eigenlijk) geheel naar wens op te leveren. Families die door ons een gedenksteen hebben laten maken beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

gedenksteen met water

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!