Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team
forever moments Rotterdam

De visie en missie van …
Marina Grabner

Mijn visie is dat het bijzonder belangrijk is om de nabestaanden zoveel mogelijk te betrekken bij het afscheid: hen de tijd en de ruimte te bieden voor het afscheid. Het kan helpen bij het verwerkingsproces om zaken zelf te doen, om stil te zijn bij het moment. Samen kijken we waar de behoefte ligt. Het is opeens een heel leven wat zomaar voorbij is….. of misschien was het leven juist veel te kort wat ineens voorbij is.

Ik zie het als mijn missie mensen te helpen bij het verwerken van dit verdriet. Door het volledig uit handen nemen of waar gewenst, ondersteunen van onderdelen van de organisatie van een warm en waardevol afscheid, zorg ik dat nabestaanden ontzorgd worden waardoor zij zich volledig zullen kunnen wijden aan het rouwproces.

Persoonlijk en liefdevol

Marina

Marina aan het woord:

Ik realiseer mij dat, als ik een uitvaart mag regelen en organiseren voor een familie, ik als onbekende in de privélevens van anderen stap. Om die reden wil ik me graag aan u voorstellen.

Ik ben in 1968 geboren in Liberia (West Afrika) uit ouders die uit Indonesië kwamen. Als kind van 8 ben ik naar Nederland gekomen omdat mijn ouders gingen scheiden en mijn vader daarna naar Kenya emigreerde. Samen met mijn moeder en mijn oudere broer groeide ik op in Nederland. Mijn moeder heeft mij veel meegegeven op het gebied van spiritualiteit, aandacht voor het gevoel, creativiteit en compassie voor de mens. Van mijn vader leerde ik de meer praktische zaken van het leven. Van mijn beide ouders heb ik een rijke bagage meegekregen.

Na diverse jaren in coaching en sales te hebben gewerkt, heb ik in 2013 een lang gekoesterde wens vervuld en mijn Diploma tot Uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle behaald.

Echter, aangezien een uitvaartbegeleider 24/7 bereikbaar dient te zijn en op dat moment mijn twee kinderen nog jong waren was het werken in de uitvaartzorg en mijn gezin moeilijk te combineren. Ik pakte mijn oude werk weer op maar de uitvaartbranche bleef trekken.

Nu mijn kinderen inmiddels volwassen zijn, studeren en op zichzelf wonen is de tijd rijp om mijn wens werkelijkheid te laten worden. Met Forever Moments organiseer en verzorg ik uitvaarten en begeleid ik nabestaanden.

In September 2021 heb ik ook de HBO Opleiding Verlieskunde afgrond om mijn dienstverlening nóg vollediger aan te kunnen bieden en u daarmee ook na de uitvaart te kunnen begeleiden. Zoek je hulp op dit gebied, klik dan hier.

Diverse personen voor wie Silent-Stones iets heeft mogen betekenen hebben kennis gemaakt met Marina en wij krijgen alleen maar positieve feedback terug.

Marina Grabner
waterpoel urn grote kiezel
marina-5

Ervaringen

Een familie verteld over Marina

As verstrooien van een dierbare…. Hoe, wanneer en niet onbelangrijk waar? Ik heb er een paar (7,5) jaar over gedaan voordat ik daar uit was want ik vond het belangrijk om zeker van mijn zaak te zijn. Uitstrooien kan voor mijn gevoel maar 1 maal dus daar moest ik goed over nadenken en de tijd voor nemen. Vele mogelijkheden zijn de revue gepasseerd.

Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat de as van mijn man ergens uitstrooien toch niet mijn voorkeur had. Eigenlijk wilde ik het dichter in de buurt houden. Gelukkig heb ik gewacht want een tijd terug kwam ik in contact met Forever Moments Uitvaart en Begeleiding.  De zeer bevlogen eigenaresse, Marina Gabner,  wees mij op het bestaan van de winkel Silent-Stones, eveneens in Rotterdam.

Na hun website bekeken te hebben besloot ik samen met Marina een afspraak te maken om te kijken of ik bij hun iets kon vinden waar ik naar op zoek was. Met een paar van mijn familieleden die ook een gedeelte van de as wilden, zijn wij op een zaterdagochtend hartelijke ontvangen. Na de koffie kregen we een uitgebreide rondleiding door de winkel en de tuin.

Ik had mij van te voren niet bedacht dat er zoveel mogelijk was op dit gebied. Wat een keus!  Van klein, middelgroot en groot naar heel groot. Voor elk wat wils dus. Mijn familieleden kozen voor een bijzondere ring met rozenkwarts steen , een mooi object in de vorm van een vogeltje en een kleine natuurlijke kei.  Mijn oog viel al bij binnenkomst op een grote kei, die ze bij Silent-Stones een waterpoelurn noemen. Na de uitleg  over de herkomst van deze kei-urn en hoe de as hier in verwerkt kon worden was ook mijn keus heel snel gemaakt. Ik zag al snel voor me hoe deze kei in mijn eigen tuin een mooie plek zou krijgen.

Twee weken na onze afspraak was alles klaar en werd de grote kei bij mij thuis afgeleverd.

Wat ben ik blij dat ik gewacht heb en dat het Marina Grabner van Forever Moments Uitvaart en Begeleiding was die mij wees op de mogelijkheden bij Silent-Stones. Ik bedank jullie beiden  voor de fijne behandeling en service.

Wilma van der Ben (en familie)

Aan het woord

Silent-Stones

Silent-Stones heeft pas in 2021 kennis gemaakt met Marina. Marina wilde graag kennis maken met het team van Silent-Stones en onze producten om te kijken of ze families naar ons kon doorverwijzen. Visitekaartjes werden uitgewisseld en al spoedig kwam de eerste familie langs voor wie Marina de uitvaart had geregeld.

Marina werkt zonder provisie-opslag, hetgeen betekent dat Marina geen verkapte vergoeding van Silent-Stones ontvangt omdat ze de families onze brochure geeft. We hebben dezelfde manier van werken waarbij de persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. Omdat Marina (nog) geen eigen kantoor heeft, maakt Marina soms gebruik van onze spreekruimte in de winkel om de begrafenis met de familie door te spreken.

Meer weten?

Bekijk de website van Forever Moments Uitvaart & Begeleiding