Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Vergunning aanvragen voor een grafsteen?

Waarom moet dat?

onderhoudskosten grafsteen - administratiekosten

De reden waarom er een vergunning moet worden aangevraagd bij de begraafplaats voor het plaatsen van een gedenksteen is dat begraafplaatsen verantwoordelijk zijn voor het beheer en behoud van de grafomgeving. Ze hebben specifieke regels en voorschriften die moeten worden gevolgd om de esthetiek, de veiligheid en het onderhoud van de begraafplaats te waarborgen.

Het verkrijgen van een vergunning zorgt ervoor dat de begraafplaats op de hoogte is van de beoogde wijziging in het graf en kan beoordelen of deze voldoet aan hun richtlijnen. Ze willen er zeker van zijn dat de gedenksteen geen schade aanricht aan naburige graven, dat deze goed geplaatst en verankerd is, en dat deze past binnen de algemene esthetiek van de begraafplaats.

Wat betreft de kosten, kan het zijn dat de begraafplaats een vergoeding in rekening brengt voor het beoordelen van de vergunningsaanvraag, het verlenen van toestemming en het administratieve werk dat ermee gepaard gaat.

Deze kosten variëren per begraafplaats en kunnen verschillen afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

Indien u een grafsteen bij Silent-Stones besteld, dan regelen wij de vergunningsaanvraag. Hier hoeft u zelf niet naar om te kijken.

Wij vragen de beheerder van de begraafplaats altijd expliciet of we ontheffing krijgen voor het NIET aanbrengen van het grafnummer, dit omdat we dit gewoonweg niet fraai vinden.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over alle vragen na de begrafenis.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Ben je op zoek naar een grafsteen?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen.

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.

“Bij het uitzoeken van een gedenksteen of grafsteen komt veel kijken. Graag adviseer ik je met de keuzes over de vormgeving, het soort letters, de belettering en mogelijke figuraties, de accessoires, decoraties, en de vele beschikbare materialen.” – Ghislaine, uw adviseur

Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail mij gerust
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van gedenkstenen.

Ghislaine

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen, gedenksteen of herinneringsmonument?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen en je beschikbare budget.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Al ruim 17 jaar maakt en plaatst Silent-Stones bijzondere en persoonlijke grafmonumenten. Wanneer je door ons een grafmonument , gedenksteen of grafzerk wilt laten vervaardigen, dan helpen wij je van begin tot eind.

Dat betekent van het ontwerpen van een gedenkteken binnen je budget, tot de vervaardiging en het plaatsen van de grafsteen op de gewenste begraafplaats. Met een mooie winkel in Rotterdam met een voorbeeldentuin bieden wij je veel keuze en mogelijkheden.

Wij ontwerpen elke gedenksteen handmatig. Met andere woorden… je bestelt geen bestaand voorbeeld uit een voorbeeldenboekje. En om je direct een antwoord op de vraag te geven of dat duurder is… nee is het antwoord. Dat is de service en de passie voor het werk van de medewerkers van Silent-Stones.

Grafstenen samenstellen en ontwerpen
Uiteraard helpen we je bij bepaalde keuze’s en adviseren we je waarom wel of juist waarom juist niet te kiezen voor een bepaald materiaal.

Of het nu gaat om een grafsteen, grafmonument, urnenmonument of een kindergrafsteen, een gedenkteken ontwerpen en maken wij met de grootste zorg en aandacht. Een gedenkteken is een persoonlijke grafsteen dat dient als herinnering voor alle nabestaanden. Daarom luisteren wij aandachtig naar al je wensen en bieden wij tegelijkertijd zoveel mogelijk inspiratie en voorbeelden. Samen maken we vervolgens een schetsontwerp, zodat alle ideeën en inspiratie voor het gedenkteken op het graf van je dierbare samenkomen in de gewenste vorm.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om de gedenksteen, grafsteen of zerk (er zijn zoveel benamingen voor eigenlijk) geheel naar wens op te leveren. Families die door ons een gedenksteen hebben laten maken beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!