Wat Corian mogelijk maakt ten opzichte van alle andere materialen die wij gebruiken voor gedenkstenen en urnen is dat we kunnen werken met de juist zo veel gevraagde kleur wit. In graniet is dit niet verkrijgbaar. Marmer komt in de buurt maar daar werken wij niet mee omdat we hierop geen garantie kunnen geven. Op Corian geven wij deze garantie wel. Corian verkleurt namelijk niet in de buitenlucht.

Corian leveren wij in 5 kleuren wit. Allemaal hebben ze net even een kleine nuance in samenstelling. Wit reflecteert heel mooi in welk licht dan ook.

’s-Avonds, op een sombere of zonnige dag kenmerkt wit doordat het fris, helder en zuiver is en valt het op tussen de andere materialen. Kijkt u maar eens naar onderstaande foto, deze behoeft geen toelichting.

gedenksteen van Corian

Wat Corian nog bijzonderder maakt is dat we het monument ook kunnen voorzien van prachtige kleuren.

Enerzijds kunnen we teksten of figuraties infrezen en opvullen met een vloeibare Corian in een andere pigmentkleur. Ook deze vorm van aanbrengen wordt weer volledig opgeschuurd en is ook de tekst naadloos zichtbaar. Als we deze manier toepassen kan het monument zelfs (als het nodig zou zijn) met een schuurspons gereinigd worden. Geen probleem, er komen geen krassen!

Anderzijds, en dit doen we vaak, kunnen we prachtige gekleurde afbeeldingen aanbrengen op het Corian.

Lievelings bloemen, mooie kleurencombinaties en prachtige designs (waar bij Silent-Stones de expertise voor aanwezig is) kunnen aangebracht worden door een uniek proces. Deze afbeeldingen zijn beschermd door een beschermende lak. Bij deze keuze kan het monument uiteraard niet met een schuurspons gereinigd worden, maar is een natte doek voldoende.

Klik hier voor onze  Corian pagina : alle informatie omtrent dit prachtige materiaal.