Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Waarom is Corian uniek?

Wat Corian mogelijk maakt ten opzichte van alle andere materialen die wij gebruiken voor gedenkstenen en urnen is dat we kunnen werken met de juist zo veel gevraagde kleur wit. In graniet is dit niet verkrijgbaar. Marmer komt in de buurt maar daar werken wij niet mee omdat we hierop geen garantie kunnen geven. Op Corian geven wij deze garantie wel. Corian verkleurt namelijk niet in de buitenlucht. Corian leveren wij in 5 kleuren wit. Allemaal hebben ze net even een kleine nuance in samenstelling. Wit reflecteert heel mooi in welk licht dan ook. ’s-Avonds, op een sombere of zonnige dag kenmerkt wit doordat het fris, helder en zuiver is en valt het op tussen de andere materialen.

bijzonder-corian

Wat maakt Corian nog meer bijzonder

Wat Corian nog bijzonderder maakt is dat we het monument ook kunnen voorzien van prachtige kleuren. Enerzijds kunnen we teksten of figuraties infrezen en opvullen met een vloeibare Corian in een andere pigmentkleur. Ook deze vorm van aanbrengen wordt weer volledig opgeschuurd en is ook de tekst naadloos zichtbaar. Als we deze manier toepassen kan het monument zelfs (als het nodig zou zijn) met een schuurspons gereinigd worden. Geen probleem, er komen geen krassen! Anderzijds, en dit doen we vaak, kunnen we prachtige gekleurde afbeeldingen aanbrengen op het Corian. Lievelings bloemen, mooie kleurencombinaties en prachtige designs (waar bij Silent-Stones de expertise voor aanwezig is) kunnen aangebracht worden door een uniek proces. Deze afbeeldingen zijn beschermd door een beschermende lak. Bij deze keuze kan het monument uiteraard niet met een schuurspons gereinigd worden, maar is een natte doek voldoende.

Wat maakt dit materiaal zo uniek?

De duurzaamheid en vormbaarheid zijn belangrijke eigenschappen van Corian. Maar vooral de naadloze verlijming maakt dit materiaal uniek. Dat heeft als voordeel dat je bij de realisatie van een gedenkmonument niet beperkt bent door afmetingen en vormen. Wanneer u kiest voor een print met tekst is het mogelijk op een later moment de gehele tekst en print te verwijderen en te voorzien van een nieuw ontwerp. Dit gebeurt vaak bij familie-graven. Zo wordt bij de eerst overledene eerst de gehele ruimte gebruikt en bij de tweede overledene maken we een nieuw ontwerp waarbij het geheel dan mooi vormgegeven is met twee namen.

corian-uniek

Zeker niet onbelangrijk is dat een gedenkmonument van Corian vrijwel onderhoudsvrij is. Mos en water kunnen het materiaal niet aantasten. U kunt het monument schoonmaken met water en indien nodig met zeep. Ook heeft Corian de zeer fijne eigenschap dat beschadigingen die zijn ontstaan door bijvoorbeeld werkzaamheden op de begraafplaats, ter plekke goed te herstellen zijn. Laats hadden we een prachtig monument geplaatst en drie weken later belde de beheerder van de begraafplaats dat de medewerkers een hoek hadden beschadigd met een ‘arm’ van de grasmaaier. Bij graniet was dit niet herstelbaar geweest. Dan had er een strook afgezaagd moeten worden waardoor de gedenksteen kleiner was geworden en had dit ook aardig wat geld gekost. Het Corian monument herstellen was geen probleem. De steen hoefde niet terug naar de werkplaats en kon ter plekke gerepareerd worden.

Kijk op onze Corian pagina : alle informatie omtrent dit prachtige materiaal.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!