Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Onderhoudskosten graf

Verplicht te betalen?

Einde grafrust - ontruiming van het graf

Zijn de onderhoudskosten van de begraafplaatsen verplicht te betalen? En zo ja waarom?

Ja, het is vaak verplicht om onderhoudskosten voor een graf te betalen aan de begraafplaats. De specifieke regels en kosten kunnen echter verschillen, afhankelijk van de lokale wetten en voorschriften, evenals het beleid van de begraafplaats zelf.

We noemen enkele redenen waarom begraafplaatsen onderhoudskosten in rekening kunnen brengen:

Onderhoud van de begraafplaats:

De begraafplaats moet worden onderhouden om een nette en respectvolle omgeving te behouden. Dit omvat het maaien van het gras, snoeien van bomen en struiken, schoonhouden van de paden en het verzorgen van de algemene omgeving. De onderhoudskosten worden gebruikt om deze taken uit te voeren.

waarom-onderhoud-betalen-grafsteen
onderhoudskosten grafsteen - administratiekosten

Administratieve kosten:

Begraafplaatsen hebben administratieve kosten om de registers bij te houden, vergunningen te verwerken en andere documentatie bij te houden. Een deel van de onderhoudskosten kan worden gebruikt om deze administratieve taken te financieren.

Grafmonumenten en gedenktekens:

Als onderdeel van het onderhoud worden grafmonumenten en gedenktekens geïnspecteerd en indien nodig gerepareerd. De kosten hiervoor kunnen worden gedekt door de onderhoudskosten. Dit verschilt per begraafplaats.

waarom-onderhoud-betalen-grafsteen-restauratie

Het is belangrijk op te merken dat begraafplaatsen in sommige gevallen eenmalige onderhoudskosten in rekening kunnen brengen bij het aanschaffen van een graf, terwijl andere begraafplaatsen jaarlijkse of periodieke onderhoudskosten kunnen vragen. Het is raadzaam om de specifieke regels en voorschriften van de begraafplaats te raadplegen waarin u geïnteresseerd bent, om de exacte details en redenen voor de onderhoudskosten te begrijpen.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over alle vragen na de begrafenis.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Ben je op zoek naar een nieuwe grafsteen of urn?

Silent-Stones maakt de gedenksteen of urn geheel naar je wensen.

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.

“Bij het uitzoeken van een gedenksteen of grafsteen komt veel kijken. Graag adviseer ik je met de keuzes over de vormgeving, het soort letters, de belettering en mogelijke figuraties, de accessoires, decoraties, en de vele beschikbare materialen.” – Ghislaine, uw adviseur

Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail mij gerust
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van gedenkstenen.

Ghislaine

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen, gedenksteen of herinneringsmonument?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen en je beschikbare budget.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Al ruim 17 jaar maakt en plaatst Silent-Stones bijzondere en persoonlijke grafmonumenten. Wanneer je door ons een grafmonument , gedenksteen of grafzerk wilt laten vervaardigen, dan helpen wij je van begin tot eind.

Dat betekent van het ontwerpen van een gedenkteken binnen je budget, tot de vervaardiging en het plaatsen van de grafsteen op de gewenste begraafplaats. Met een mooie winkel in Rotterdam met een voorbeeldentuin bieden wij je veel keuze en mogelijkheden.

Wij ontwerpen elke gedenksteen handmatig. Met andere woorden… je bestelt geen bestaand voorbeeld uit een voorbeeldenboekje. En om je direct een antwoord op de vraag te geven of dat duurder is… nee is het antwoord. Dat is de service en de passie voor het werk van de medewerkers van Silent-Stones.

Grafstenen samenstellen en ontwerpen
Uiteraard helpen we je bij bepaalde keuze’s en adviseren we je waarom wel of juist waarom juist niet te kiezen voor een bepaald materiaal.

Of het nu gaat om een grafsteen, grafmonument, urnenmonument of een kindergrafsteen, een gedenkteken ontwerpen en maken wij met de grootste zorg en aandacht. Een gedenkteken is een persoonlijke grafsteen dat dient als herinnering voor alle nabestaanden. Daarom luisteren wij aandachtig naar al je wensen en bieden wij tegelijkertijd zoveel mogelijk inspiratie en voorbeelden. Samen maken we vervolgens een schetsontwerp, zodat alle ideeën en inspiratie voor het gedenkteken op het graf van je dierbare samenkomen in de gewenste vorm.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om de gedenksteen, grafsteen of zerk (er zijn zoveel benamingen voor eigenlijk) geheel naar wens op te leveren. Families die door ons een gedenksteen hebben laten maken beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!