Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Wat kost een grafsteen?

Kosten voor een particulier graf

Wat kost een grafsteen gemiddeld in 2023? Het is een vraag waarmee u wordt geconfronteerd als een dierbare overlijdt en begraven wenst te worden.

Waar bestaan de grafsteen kosten uit?
Veel mensen vinden de prijs van een grafsteen erg duur. Maar hoe komt het nou dat deze kosten zo hoog zijn? Hieronder leest u hoe de kosten zijn opgebouwd.

Van groeve naar steenhouwerij
De natuursteen waarvan de grafsteen gemaakt wordt moet worden gewonnen uit een groeve. Uit een bergwand wordt een groot stuk steen gezaagd. Dit zal later omgetoverd worden tot prachtige grafmonumenten. Eerst wordt uit het stuk steen het model van de grafsteen gezaagd. Vervolgens moeten de grafsteen en de eventueel andere delen glanzend gemaakt worden of naar wens (handmatig) bewerkt worden. Daarna zal het geheel moeten worden vervoerd naar onze werkplaats.

wat kost een grafsteen

Graveren of laseren van de tekst
In de steenhouwerij wordt de tekst ontworpen in een computer en mooi uitgelijnd. Vervolgens wordt de tekst uitgestraald in de steen. Als laatste wordt het grafmonument in elkaar gezet (ook wel assembleren genoemd) en op de begraafplaats geplaatst. Op de begraafplaats worden er vaak nog funderingspalen geplaatst, zodat de grafsteen niet verzakt. Al met al is het maken van een grafsteen een groot proces. Hierdoor zijn de kosten van een grafsteen vaak hoger dan u zou verwachten.

Het materiaal heeft veel invloed op de prijs. Ze worden onder andere gemaakt van:
Natuursteen (zoals onze unieke waterpoelstenen), graniet, glas, RVS, cortenstaal, Corian of een combinatie van deze materialen.

Graniet is het meest voorkomende materiaal voor grafstenen vanwege de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud. Glas wordt ook steeds meer toegepast en kan een prachtige, moderne uitstraling geven aan een grafsteen of gedenksteen. Een nadeel van glas is dat het breekbaar is en gemakkelijker kan breken dan andere materialen. Cortenstaal is een relatief nieuw materiaal dat steeds populairder wordt voor grafstenen. Het heeft een roestige, verweerde uitstraling die een mooie aanvulling kan zijn op natuurlijke omgevingen, zoals bossen of velden. Corian is een synthetisch materiaal dat gemaakt is van een mix van acrylhars en natuurlijke mineralen. Het is gemakkelijk te bewerken en kan voorzien worden van een kleurenprint. Silent-Stones is exclusief leverancier van Corian gedenkstenen en heeft er in de afgelopen jaren al tientallen geplaatst.

De grootte van de grafsteen is ook van invloed op de kosten. Over het algemeen geldt dat hoe groter de grafsteen, hoe hoger de kosten zullen zijn. U moet echter ook rekening houden met de beperkingen van de begraafplaats wat betreft afmetingen.

Niet alleen het soort materiaal is bepalend voor de kosten die een grafsteen met zich meebrengt. Ook de dikte van het materiaal heeft invloed op de prijs. Dit geldt ook voor de belettering en de bewerking van de materialen. Daarnaast maakt het verschil of u kiest voor een enkel of dubbel grafmonument. Hier is sprake van als u bijvoorbeeld met uw partner wilt worden begraven.

De stijl van de grafsteen kan ook van invloed zijn op de kosten. Er zijn verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen, waaronder traditioneel, modern, klassiek of eigentijds. Aangepaste stijlen met meer bewerkingen zijn meestal duurder dan standaard stijlen.

De afwerking van de grafsteen verwijst naar de manier waarop het oppervlak is bewerkt. Er zijn verschillende afwerkingen waaruit u kunt kiezen, zoals gepolijst, gezoet, gezandstraald of handgebeiteld. Een gepolijste afwerking heeft een glanzend oppervlak en is duurder dan een gezoete afwerking, die een glad oppervlak heeft maar niet zo glanzend is.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen?

 

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen.

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.

“Bij het uitzoeken van een gedenksteen of grafsteen komt veel kijken. Graag adviseer ik je met de keuzes over de vormgeving, het soort letters, de belettering en mogelijke figuraties, de accessoires, decoraties, en de vele beschikbare materialen.” – Ghislaine, uw adviseur

Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail mij gerust
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van gedenkstenen.

Ghislaine

Gemiddelde prijzen voor een grafmonument

De vraag ‘Wat kost een grafsteen?’ is niet te beantwoorden met een grafsteen prijzen standaard bedrag. Voor een basismodel moet je al snel rekenen op een bedrag van zo’n € 2.800,oo. Wil je hierin persoonlijke aanpassingen doorvoeren?
Dan stijgt de prijs naar ongeveer € 4.800,oo. Uiteraard geldt: hoe luxer en grootser de uitvoering van een steen, hoe hoger de kosten grafsteen zijn. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Daarom is het aan jou om je voldoende te verzekeren. Daardoor hoef je nabestaanden niet met hoge kosten op te zadelen voor het bekostigen van een grafsteen.

Heeft u al een keuze gemaakt voor een bepaalde grafsteen? Leg uw wensen vast op papier of geef het door aan uw uitvaartondernemer. Daarmee gunt u nabestaanden een mooi grafmonument waar zij u op een waardige wijze kunnen herdenken.

Tot slot is de locatie van de begraafplaats ook van invloed op de kosten van de grafsteen. In sommige delen van het land zijn begraafplaatsen duurder dan in andere delen van het land. Daarnaast kan de locatie van de leverancier van de grafsteen van invloed zijn op de kosten van de levering.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over alle vragen na de begrafenis.

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen, gedenksteen of herinneringsmonument?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen en je beschikbare budget.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Al ruim 17 jaar maakt en plaatst Silent-Stones bijzondere en persoonlijke grafmonumenten. Wanneer je door ons een grafmonument , gedenksteen of grafzerk wilt laten vervaardigen, dan helpen wij je van begin tot eind.

Dat betekent van het ontwerpen van een gedenkteken binnen je budget, tot de vervaardiging en het plaatsen van de grafsteen op de gewenste begraafplaats. Met een mooie winkel in Rotterdam met een voorbeeldentuin bieden wij je veel keuze en mogelijkheden.

Wij ontwerpen elke gedenksteen handmatig. Met andere woorden… je bestelt geen bestaand voorbeeld uit een voorbeeldenboekje. En om je direct een antwoord op de vraag te geven of dat duurder is… nee is het antwoord. Dat is de service en de passie voor het werk van de medewerkers van Silent-Stones.

Grafstenen samenstellen en ontwerpen
Uiteraard helpen we je bij bepaalde keuze’s en adviseren we je waarom wel of juist waarom juist niet te kiezen voor een bepaald materiaal.

Of het nu gaat om een grafsteen, grafmonument, urnenmonument of een kindergrafsteen, een gedenkteken ontwerpen en maken wij met de grootste zorg en aandacht. Een gedenkteken is een persoonlijke grafsteen dat dient als herinnering voor alle nabestaanden. Daarom luisteren wij aandachtig naar al je wensen en bieden wij tegelijkertijd zoveel mogelijk inspiratie en voorbeelden. Samen maken we vervolgens een schetsontwerp, zodat alle ideeën en inspiratie voor het gedenkteken op het graf van je dierbare samenkomen in de gewenste vorm.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om de gedenksteen, grafsteen of zerk (er zijn zoveel benamingen voor eigenlijk) geheel naar wens op te leveren. Families die door ons een gedenksteen hebben laten maken beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!