Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

Gedenksteen voor milieubewusten


24 november 2022

Milieubewuste gedenksteen

Duurzame gedenksteen

 

In de laatste maand van dit jaar introduceert Silent-Stones de gedenksteen waar de milieubewusten onder ons zeer verheugd over zullen zijn! Maar ook als je van een mooi design en duurzaamheid houdt, ben je op zeker enthousiast!

Wij hebben het afgelopen jaar meerdere families in de winkel gesproken die ons duidelijk hebben aangegeven om een gedenksteen te ontwerpen en materialen toe te passen waarbij de natuur/milieu zo min mogelijk belast zou worden. Graniet uit China of India valt dan direct af… want de belasting van de diesel van de schepen in de zee die is niet mis.

Zo zijn we heel bewust met materialen aan de slag gegaan die zo weinig mogelijk de natuur aantasten. En zie hier ons duurzame concept!

 

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

De basis bestaat uit een dubbele Cortenstalen omranding. Door de dubbele omranding kan je zelf de omranding invulling geven. Denk aan schelpen, heide, sedum plantjes, Frans boomschors of wat dan ook bij de overleden persoon past.

Met meerdere begraafplaatsen hebben we afspraken kunnen maken dat er geen fundering onder het geheel geplaatst hoeft te worden. Gewoonweg omdat het geheel niet zo zwaar is als een granieten omranding. Dit alleen al scheelt je ook veel kosten! Wat dat is het tweede element: ook de kosten hebben we in dit nieuwe concept laag kunnen houden! Daarnaast kunnen we de gedenksteen snel (binnen een maand) plaatsen.

De invulling kan op vele manieren ingevuld worden. We hebben wat ideeën voor je uitgewerkt. Klik hier voor meer informatie en ideeën.

 Klik HIER voor meer informatie en ideeën.