Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Gedenksteen voor milieubewusten

Duurzame grafsteen

Duurzaam & milieubewust

 

Vanaf nu gaan design & duurzaamheid bij Silent-Stones hand in hand.

Door het combineren van verschillende materialen en afwerkingen kunnen wij grafstenen creëren volgens een geheel nieuw, eigen ontwerp waarbij u het eindresultaat bepaalt! Reductie van kosten en reductie van de aanslag op het milieu staan hierbij hoog ik het vaandel! En… we kunnen binnen een maand deze gedenksteen plaatsen!

duurzame grafsteen

milieubewuste
grafsteen

 

De basis: de omranding als liggend gedeelte.

De basis bestaat uit een dubbele omranding van Cortenstaal. Tussen de 2 omrandingen kun jij de invulling geven die bij jou of de overledene past. Denk aan bijvoorbeeld; sedumplantjes, schelpen/oesters, Frans Boomschors, heide… maar ook bijvoorbeeld denne-appels die tijdens een boswandeling door de (klein)kinderen verzameld zijn.

Cortenstaal wordt voornamelijk gebruikt voor esthetische toepassingen zoals kunstwerken, bloembakken, gevelbekledingen maar we zien het sinds een aantal jaren ook steeds meer op begraafplaatsen. Het is een fijnkorrelig weervast laaggelegeerd staal. Bijzonder voor Cortenstaal is de oranjebruine roestkleur en de lange levensduur.

Cortenstaal is enorm duurzaam. Het roestproces zorgt ervoor dat er een beschermlaag op het cortenstaal komt. Uw product behoeft dus geen verder onderhoud. Oliën of verven is niet nodig. Cortenstaal is een milieuvriendelijk materiaal dat volledig hergebruikt kan worden.

De ‘basis’ inrichting

De inrichting bestaat met name uit elementen met teksten en of beelden. Dit kan bestaan uit verschillende inleg-platen van Belgisch hardsteen in diverse afmetingen. Waarom Belgisch hardsteen en niet graniet? Dit heeft alles te maken met onze keuze in het kader van de groene voetafdruk. Graniet komt uit China of India en moet een lange weg over zee afleggen. Belgisch hardsteen komt zoals de naam al aangeeft uit België. Je kunt zelf de inrichting samenstellen.

Indien een tweede persoon in hetzelfde graf begraven moeten worden dan is het grote voordeel ten opzichte van een traditionele gedenksteen dat het niet nodig is de hele gedenksteen naar een werkplaats te moeten transporteren voor de belettering, wat je veel kosten bespaart! Bij deze milieubewuste gedenksteen is dat heel eenvoudig! Je kunt zelf, maar wij kunnen dit uiteraard ook, de inleg-plaat waar de tweede naam op aangebracht moet worden bij onze winkel afgeven. Wij verzorgen dan de belettering of bijbelettering. Een enorme besparing. De enige kosten zijn de kosten van de letters.

Andere mogelijke ‘inrichtingen’

Uiteraard kan in plaats van de inlegplaten’ ook gekozen worden voor een traditionele 50 x 50 x 5 cm. steen, eventueel op een roef. De binnenafmetingen zijn bewust ontworpen op 150 x 50 cm. Zo kunnen er op termijn 3 stenen van 50 x 50 cm. in het  frame geplaatst kunnen worden.

Maar ook bijvoorbeeld een mooie waterpoelsteen. Dit exclusieve ontwerp van Silent-Stones kan in het frame geplaatst worden. Kom gerust eens bij ons langs of kijk in onze etalage. Hier hebben we alvast een aantal mogelijke inrichtingen voor samengesteld.

duurzame grafsteen

De basis omranding van Cortenstaal is hier ingelegd met Belgisch hardstenen elementen. In dit voorbeeld zijn de binnenruimte en de omranding met Sedum plantjes gevuld.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Hier een voorbeeld waarbij we een mooie waterpoelsteen geplaatst hebben in combinatie met een Cortenstalen staand element. In de binnenzijde beach-pebbels, de buitenrand Sedum plantjes.

duurzame grafsteen

Hier nog een voorbeeld waarbij de tekst in het Cortenstalen elementen is verwerkt. De samenstelling is ook hier weer geheel flexibel.

duurzamen grafsteen

Bij dit voorbeeld is een vierkante steen geplaatst met een afmeting van 50 x 50 x 5 cm. Er kunnen max. 3 van deze stenen (eventueel op roef)geplaatst worden.

duurzaam gedenken grafsteen cortenstaal

Bij dit graf met Cortenstalen elementen is een combinatie voorgesteld van sedumplantjes omringt met oesters in de buitenrand. Ook hier is de samenstelling geheel flexibel.

duurzaam gedenken grafsteen b

De basis omranding van Cortenstaal is ingelegd met Belgisch hardstenen elementen. Bij dit voorbeeld zijn de binnenruimte en de omranding met respectievelijk Frans boomschors en Sedum plantjes ingevuld.

mogelijke omrandingen

Om contrast te verkrijgen tussen de binnenruimte en de omranding kan je werken met mooie natuurlijke elementen zoals,
sedumplantjes (hele sterke en wintervaste vetplanten) boomschors, schelpen, oesters. etc.

Ontwerp op maat en binnen uw (financiële) mogelijkheden

Vanaf nu bij Silent-Stones verkrijgbaar: een bijzondere collectie gedenkstenen die staat voor design, schoonheid en duurzaamheid. Silent-Stones staat met haar producten bekend om hun verbazingwekkende ontwerpen en creativiteit.

De voordelen van dit unieke, duurzame ontwerp op een rij:

✅ Duurzaam ontwerp uit 100% recyclebare producten
✅ Geheel naar eigen wens in te richten
✅ Exclusieve designs
✅ Eenvoudig een 2e of 3e naam op de gedenksteen aanbrengen
✅ Vriendelijk geprijsd. De basis met 1 inlegsteen kost € 2.000.

zwerfkei met glas als gedenkmonument

De  zwerfkei als milieubewuste gedenksteen

Zwerfkeien, vanwege hun zachte en natuurlijke vorm, zijn een fraai element voor gedenktekens. Door hun natuurlijke schoonheid hebben ze niet veel decoratie nodig. Vaak wordt een zwerfkei gecombineerd met bronzen of cortenstalen belettering in grafmonumenten. Een zwerfkei als duurzaam grafmonument biedt een tijdloze en natuurlijke manier om een dierbare te herdenken. Door het gebruik van een natuurlijk gevormde kei als gedenkteken wordt de verbondenheid met de natuur benadrukt. Dit duurzame monument kan een blijvende herinnering vormen die past bij een respectvolle benadering van het milieu en tegelijkertijd troost biedt aan nabestaanden.

zwerfkei met waterpartij

Gedenkstenen van een kei met een waterpartij. voor vogels en vlinders zijn werkelijk serene eerbetoningen die in volledige harmonie samensmelten met de natuur. Deze monumenten bieden niet enkel rust en ruimte voor bezinning over dierbare herinneringen, maar fungeren tevens als een gastvrije omgeving voor de fauna, waardoor een levendige en vredige sfeer ontstaat.

tijdelijke gedenksteen

De gemiddelde wachttijd voor een gedenksteen is circa 12-16 weken. Wil je een tijdelijke mooie steen met naam? Kies dan voor onze Hartendief…

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!