Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

Silent-Stones & Circle-Stones gaan samenwerking aan


20 mei 2022

Silent-Stones werkt vanaf half mei 2022 mee aan het mooie initiatief van Circle Stone om bestaande grafmonumenten opnieuw te gebruiken. Zo dragen we letterlijk ons steentje bij aan verantwoord ondernemerschap! De ontwikkeling van Circle Stone is hierbij een waardevolle aanvulling. We hebben inmiddels al enkele gedenkstenen mogen hergebruiken, wat ons en de families echt een goed gevoel heeft gegeven. Grappig is dat we dit dus al deden, (zelfs al in 2016!) voordat we ooit van Circle-Stone gehoord hadden.

Natuurlijk moet het formaat, de vorm en de kleur van het graniet van de gedenksteen die ‘beschikbaar komt’ passen bij uw wensen… maar we adviseren u graag in de diverse mogelijkheden. Informeer gerust naar de stenen die we momenteel beschikbaar hebben in onze collectie Circle-Stones.

Een grafsteen hergebruiken, mag dat wel?

Ja, dat mag, wanneer de vorige eigenaar afstand gedaan heeft van de steen. Ruimschoots voordat de grafrechten vervallen, krijgen de nabestaanden bericht van de begraafplaats of zij de grafrechten willen verlengen. Indien zij dat niet willen, kunnen ze kiezen of zij de steen nog willen gebruiken of dat ze hier afstand van doen. Wij raden begraafplaatsbeheerders wel aan om aan de nabestaanden te laten weten dat, indien ze afstand doen van de steen, deze mogelijk een nieuw leven kan krijgen. Vraag als steenhouwer altijd aan een begraafplaats met wie u werkt, of deze de nabestaanden hiervan op de hoogte heeft gesteld.

Jij kunt het beslissende verschil maken!

Klik hier voor meer informatie over Circle-Stones.

O.a. lees je hier over:
Wat zijn Circle Stone grafstenen?
Waarom een Circle Stone grafsteen?
Waaraan herken ik een Circle Stone gedenksteen?
Alles over Circle Stone en het proces.

Hierboven een mooi voorbeeld van het hergebruik van een oude grafsteen. Een zeer oude gedenksteen (van een oud-tante) is jarenlang bewaard in de tuin van de familie. Nu is deze met een mooie cortenstalen omranding gecombineerd en heeft een prachtige en unieke uitstraling. Geen zee is bevuild door het toepassen van hergebruik deze grafstenen. Een mooie keuze van deze familie en een mooi familiestuk is in ere gehouden.