Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Gedenkstenen met (glas)mozaïek

Meesterwerk op de begraafplaats

Gedenkstenen en grafstenen van graniet in combinatie met mozaïek en glasmozaïek zijn werkelijk prachtige kunstwerken die een uniek eerbetoon vormen aan dierbaren die zijn overleden.

De unieke karakteristieken van graniet, zoals de gevarieerde patronen en kleuren, vormen een ideale basis voor het creëren van deze gedenkwaardige monumenten. Door het toevoegen van mozaïek en glasmozaïek wordt er een extra dimensie van schoonheid, kleur en glans toegevoegd, waardoor de gedenkstenen nog indrukwekkender worden.

grafsteen-mozaiek-vlinder

Prachtige meesterwerk met glas mozaïek

Gedenkstenen en grafstenen zijn niet louter functionele objecten, maar kunnen zeker ook dienen als prachtige kunstwerken die eer betonen aan dierbaren die zijn heengegaan. Het gebruik van graniet in combinatie met mozaïek en glasmozaïek biedt een unieke en kleurrijke manier om een blijvend eerbetoon te creëren. Op deze pagina zullen we de buitengewone schoonheid van gedenkstenen en grafstenen verkennen, waarbij we de nadruk leggen op het unieke karakter van graniet, de prachtige toevoeging van mozaïek en de glans van glasmozaïek. Bovendien zullen we bespreken hoe mensen kunnen bijdragen aan het ontwerp van deze memorabele monumenten.

Graniet: Een tijdloos materiaal voor gedenkstenen

Graniet is een natuursteen die bekend staat om zijn duurzaamheid, schoonheid en veelzijdigheid. Het unieke karakter van graniet komt voort uit de gevarieerde patronen en kleuren die in elke steen worden aangetroffen. Met een uitgebreid scala aan tinten, variërend van diepzwart tot sprankelend wit en verschillende nuances daartussenin, biedt graniet een prachtig canvas voor het creëren van gedenkstenen. Het bestendige karakter van graniet zorgt ervoor dat deze monumenten generaties lang meegaan en hun schoonheid behouden, waardoor ze een tijdloos eerbetoon vormen.

grafsteen_mozaiek_kruis
grafsteen-mozaiek-negemaakt-van-foto

De betovering van Mozaïek op Gedenkstenen

Mozaïek is een kunstvorm die bestaat uit het plaatsen van kleine, gekleurde stukjes glas, steen of keramiek op een oppervlak om afbeeldingen of patronen te creëren. Bij het ontwerpen van gedenkstenen kunnen mozaïektegels worden gebruikt om prachtige en symbolische kunstwerken te vormen. De toevoeging van mozaïek aan een granieten gedenksteen voegt een nieuwe dimensie van schoonheid toe en stelt families in staat om het leven en de persoonlijkheid van hun dierbaren op een unieke manier te vieren.

Mozaïek kan worden gebruikt om afbeeldingen van geliefde personen, natuurlijke elementen, symbolen of speciale herinneringen weer te geven. De levendige kleuren en de fijne details van het mozaïek creëren een visueel aantrekkelijk en emotioneel betrokken kunstwerk. Door de vele kleuropties kunnen familieleden de perfecte tinten kiezen om de persoonlijkheid en voorkeuren van hun dierbaren te weerspiegelen. Mozaïek geeft ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde berichten, gedichten of gedenkwaardige citaten toe te voegen, waardoor het eerbetoon nog persoonlijker wordt.

De pracht van glasmozaïek in gedenkstenen

Naast mozaïektegels kan ook glasmozaïek een verbluffend effect hebben op gedenkstenen en grafstenen van graniet. Glasmozaïek bestaat uit kleine stukjes gekleurd glas die worden samengevoegd om een schitterend en glinsterend oppervlak te creëren. Het gebruik van glasmozaïek op gedenkstenen voegt een extra dimensie van helderheid en kleur toe, waardoor een visueel opvallend en uniek eerbetoon ontstaat.

De transparantie van glasmozaïek maakt het mogelijk om een spel van licht en reflecties te creëren, waardoor de gedenksteen levendig en bijna magisch lijkt. Het glasmozaïek kan worden gebruikt om specifieke details, zoals namen, datums of symbolen, te accentueren, en het kan ook dienen als achtergrond voor mozaïektegels of andere artistieke elementen. Bovendien is glasmozaïek verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor er eindeloze ontwerpmogelijkheden zijn om een gedenksteen te personaliseren en aan te passen aan de individuele smaak en voorkeuren van de familie.

gedenksteen_mozaiek_vlinder_glasplaat_kindergraf_kleur

Samenwerking in het Ontwerpproces

Het creëren van een uniek en betekenisvol eerbetoon vereist zorgvuldige samenwerking tussen de familie en de ambachtslieden die gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van gedenkstenen. Tijdens het ontwerpproces kunnen familieleden hun eigen inbreng leveren en een persoonlijke touch toevoegen aan het gedenkteken. Het samenwerken vindt plaats in de winkel van Silent-Stones.

Om te beginnen kunnen familieleden belangrijke elementen identificeren die ze graag in het ontwerp willen opnemen, zoals specifieke symbolen, afbeeldingen, kleuren of teksten. Door nauw samen te werken met de ambachtslieden kunnen ze hun visie delen en ervoor zorgen dat het eindresultaat voldoet aan hun verwachtingen.

grafsteen-mozaiek-meewerken

De mozaïek-ambachtslieden werken vanuit de winkel van Silent-Stones en kunnen waardevol advies en expertise bieden bij het selecteren van de juiste combinatie van graniet, mozaïektegels en glasmozaïek om het gewenste effect te bereiken. Ze kunnen ook voorbeelden en portfolio’s tonen om inspiratie te bieden en verschillende ontwerpmogelijkheden te verkennen.

Daarnaast kunnen familieleden actief betrokken worden bij het creëren van het mozaïek of glasmozaïek. Afhankelijk van hun interesse en vaardigheden kunnen ze deelnemen aan workshops of samenwerken met de ambachtslieden om specifieke stukken te maken of te plaatsen. Dit kan een diep persoonlijk en helend proces zijn, waarbij familieleden de mogelijkheid krijgen om actief deel te nemen aan het vormgeven van het eerbetoon aan hun dierbare. Ook deze meekwerksessies vinden plaats in de winkel van Silent-Stones.

Mozaïek kan worden gebruikt om afbeeldingen van geliefde personen, natuurlijke elementen, symbolen of speciale herinneringen weer te geven. De levendige kleuren en de fijne details van het mozaïek creëren een visueel aantrekkelijk en emotioneel betrokken kunstwerk. Door de vele kleuropties kunnen familieleden de perfecte tinten kiezen om de persoonlijkheid en voorkeuren van hun dierbaren te weerspiegelen. Mozaïek geeft ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde berichten, gedichten of gedenkwaardige citaten toe te voegen, waardoor het eerbetoon nog persoonlijker wordt.

kinder-gedenksteen-mozaiek-vlinder
mozaïek gedenksteen
grafsteen-mozaiek-mensen
grafsteen-kinder-mozaiek

Onze samenvatting over de meesterwerken van gedenkstenen met (glas)mozaiek.

Gedenkstenen en grafstenen van graniet in combinatie met mozaïek en glasmozaïek zijn werkelijk prachtige kunstwerken die een uniek eerbetoon vormen aan dierbaren die zijn overleden. De unieke karakteristieken van graniet, zoals de gevarieerde patronen en kleuren, vormen een ideale basis voor het creëren van deze gedenkwaardige monumenten. Door het toevoegen van mozaïek en glasmozaïek wordt er een extra dimensie van schoonheid, kleur en glans toegevoegd, waardoor de gedenkstenen nog indrukwekkender worden.

De samenwerking tussen familieleden en ambachtslieden tijdens het ontwerpproces is essentieel om een gepersonaliseerd en betekenisvol gedenkteken te creëren. De familieleden hebben de mogelijkheid om hun persoonlijke inbreng te leveren en zo het eerbetoon nog specialer te maken. Door het delen van ideeën, wensen en voorkeuren kunnen de ambachtslieden de visie van de familie tot leven brengen en ervoor zorgen dat het eindresultaat aan hun verwachtingen voldoet.

Het gebruik van mozaïek en glasmozaïek biedt eindeloze mogelijkheden voor personalisatie. Familieleden kunnen specifieke afbeeldingen, symbolen of teksten selecteren die de persoonlijkheid en het leven van hun dierbare weerspiegelen. De levendige kleuren en fijne details van het mozaïek, samen met het schitterende effect van glasmozaïek, creëren een eerbetoon dat zowel visueel aantrekkelijk als emotioneel betrokken is.

Bovendien kan de deelname van familieleden aan het creatieproces van mozaïek en glasmozaïek een krachtig en helend aspect zijn. Door actief betrokken te zijn bij het maken en plaatsen van de mozaïektegels of glasstukken, kunnen ze een gevoel van verbondenheid ervaren en hun liefde en respect voor de overledene op een tastbare manier uitdrukken.

De schoonheid van gedenkstenen en grafstenen van graniet in combinatie met mozaïek en glasmozaïek is werkelijk betoverend. Het unieke karakter van graniet als natuursteen, samen met de artistieke elementen van mozaïek en de glans van glasmozaïek, creëert een gedenkwaardig eerbetoon dat de tand des tijds zal doorstaan. Door samen te werken met ambachtslieden en hun eigen inbreng te leveren, kunnen familieleden een eerbetoon creëren dat de persoonlijkheid, het leven en de unieke eigenschappen van hun dierbare op een kleurrijke en liefdevolle manier vastlegt.

grafsteen-mozaiek-duif
grafsteen-mozaiek-met-bloem
gedenksteen-fleurig-mozaiek
grafsteen_ gedenksteen_mozaiek_madelief
grafsteen-mozaiek-ontwerp-naar-wens

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen?

 

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen.

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.

“Bij het uitzoeken van een gedenksteen of grafsteen komt veel kijken. Graag adviseer ik je met de keuzes over de vormgeving, het soort letters, de belettering en mogelijke figuraties, de accessoires, decoraties, en de vele beschikbare materialen.” – Ghislaine, uw adviseur

Heb je hulp of advies nodig? Bel of mail mij gerust
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van gedenkstenen.

Ghislaine

Ben je op zoek naar een bijzondere grafsteen, gedenksteen of herinneringsmonument?

Silent-Stones maakt de gedenksteen geheel naar je wensen en je beschikbare budget.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Al ruim 17 jaar maakt en plaatst Silent-Stones bijzondere en persoonlijke grafmonumenten. Wanneer je door ons een grafmonument , gedenksteen of grafzerk wilt laten vervaardigen, dan helpen wij je van begin tot eind.

Dat betekent van het ontwerpen van een gedenkteken binnen je budget, tot de vervaardiging en het plaatsen van de grafsteen op de gewenste begraafplaats. Met een mooie winkel in Rotterdam met een voorbeeldentuin bieden wij je veel keuze en mogelijkheden.

Wij ontwerpen elke gedenksteen handmatig. Met andere woorden… je bestelt geen bestaand voorbeeld uit een voorbeeldenboekje. En om je direct een antwoord op de vraag te geven of dat duurder is… nee is het antwoord. Dat is de service en de passie voor het werk van de medewerkers van Silent-Stones.

Grafstenen samenstellen en ontwerpen
Uiteraard helpen we je bij bepaalde keuze’s en adviseren we je waarom wel of juist waarom juist niet te kiezen voor een bepaald materiaal.

Of het nu gaat om een grafsteen, grafmonument, urnenmonument of een kindergrafsteen, een gedenkteken ontwerpen en maken wij met de grootste zorg en aandacht. Een gedenkteken is een persoonlijke grafsteen dat dient als herinnering voor alle nabestaanden. Daarom luisteren wij aandachtig naar al je wensen en bieden wij tegelijkertijd zoveel mogelijk inspiratie en voorbeelden. Samen maken we vervolgens een schetsontwerp, zodat alle ideeën en inspiratie voor het gedenkteken op het graf van je dierbare samenkomen in de gewenste vorm.

Meer informatie
Heb je vragen over ons assortiment of een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze mooie fysieke gedenkwinkel in Rotterdam.

Hoge klanttevredenheid
Silent-Stones doet er alles aan om de gedenksteen, grafsteen of zerk (er zijn zoveel benamingen voor eigenlijk) geheel naar wens op te leveren. Families die door ons een gedenksteen hebben laten maken beoordelen ons gemiddeld met een 4,9 op Google.
Een eerlijke site waar mensen de gelegenheid hebben om ook negatieve ervaringen te delen. Dit in tegenstelling tot veel andere sites waarbij de leverancier bepaalt welke reviews er getoond mogen worden.

duurzaam gedenken grafsteen waterpoelsteen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!