Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Een gedenksteen van Corian

Kleur maakt het verschil op de begraafplaats

Gedenksteen of grafsteen van Corian

Hoe gek het misschien ook klinkt: we horen vaak van onze klanten dat ze ‘wow’-reacties krijgen op het gedenkmonument die wij van het materiaal Corian gemaakt hebben. Zelfs de beheerders van begraafplaatsen bellen ons om ons te complimenteren voor de zeer bijzondere gedenksteen waar wij ‘hun’ begraafplaats mee verrijkt hebben.

Dat verbaast ons eerlijk gezegd niet, want Corian (een solid surface) is een veelzijdig, duurzaam en hoogwaardig materiaal dat zowel bijzonder mooi en stijlvol als onderhoudsvriendelijk is.

Wij denken oprecht dat gedenkstenen, die we nu eigenlijk beter gedenkmonumenten kunnen noemen omdat er geen steen meer bij komt kijken, dé monumenten van de toekomst zijn. Waarom wij dat denken lichten we graag toe.

Allereerst sparen we de steengroeves. We kunnen gewoonweg niet nog decennialang de natuur uitputten. Eens is het genoeg geweest. De prijzen zullen daarnaast mogelijk extreem hoog worden als er een quotum op graniet zal komen. Omdat het graniet met grote (zeer vervuilende) vrachtschepen naar Europa vervoerd wordt, sparen we zeker ook de oceaan als er minder graniet-vervoer over zee zal zijn.
Ook de badkamer- en keukenbedrijven maken al de stap naar het prachtige Corian. Het is een grote stap in de juiste richting en daar doet Silent-Stones maar al te graag aan mee.

De leverancier van het materiaal, die tevens de monumenten voor ons vervaardigd, is met de fabriek gevestigd in Rotterdam, bijna letterlijk ‘bij ons om de hoek’. Meestal kunnen de monumenten dan ook binnen 6 weken geplaatst worden. We houden alles dus in ons eigen land, sterker nog: in onze eigen stad! De Corian monumenten hebben wij al in diverse provincies geplaatst. Momenteel zijn bij ons 3 van de 10 gedenkstenen gemaakt van Corian. De overige zeven van graniet, cortenstaal, glas of een natuurlijke zwerfkei. Drie is dus best veel voor de korte tijd (nu bijna vier jaar) dat we er mee werken. Daarom durven wij ook te denken dat de Corian-monumenten, dé gedenkmonumenten van de toekomst zijn.

Het Cirkelconcept is een nieuwe stap in de richting van een uitgebreide circulaire economie en een gesloten materiaalkringloop. Onze fabrikant koopt gebruikte Corian producten opnieuw in, renoveert ze verwerkt deze voor in aanmerking komende projecten. Hun doel is om een zo lang mogelijke levenscyclus van het materiaal te garanderen en 100% van de restmaterialen van de door Silent-Stones ontworpen monumenten te hergebruiken.

We ontlasten dus de natuur én de oceaan. We houden de werkgelegenheid in eigen land en het materiaal is recyclebaar. Drie goede redenen om te kiezen voor een Corian gedenkmonument.

L-design ‘Klaproos’ 
Klik hier op de afbeelding voor meer informatie

L-design ‘Flower Power’ 
Klik hier op de afbeelding voor meer informatie

L-design ‘Sea & Beach’ 
Klik hier op de afbeelding voor meer informatie

L-design ‘Cartoon’ 
Klik hier op de afbeelding voor meer informatie

L-design ‘Kunstenaar’ 
Klik hier op de afbeelding voor meer informatie

L-design ‘Beautiful Sue’ 
Klik hier op de afbeelding voor meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!