Onze exclusieve collecties: Colorfull Beauties en White Pearls

  • in 30 kleuren verkrijgbaar
  • maar liefst 5 tinten wit
  • vrijwel onderhoudsvrij
  • geen lange levertijd
  • integratie van kleurenfoto mogelijk

Veel mensen spreken hun wens uit een witte of kleurrijke gedenksteen te laten vervaardigen om een kleurrijk persoon te gedenken. Met graniet kunnen wij aan deze wens niet tegemoet komen. Met glas(fusion) komen we een eind, maar ook dat geeft vaak toch net niet het gewenste resultaat. Trots zijn wij op onze exclusieve samenwerking met In-Mente, het bedrijf dat het mogelijk maakt om gedenkstenen in alleszeggende kleuren te vervaardigen. 

kleur op gedenksteen

Klikt u hier om “the making of” te zien van de prachtige gedenksteen met de klaprozen voor mevrouw Laman-Trip.

Silent-Stones ontwerpt met u de gedenksteen en samen met In-Mente begeleiden wij het proces volledig in de (ook) in Rotterdam gelegen fabriek. Door de geweldige flexibele mogelijkheden van het materiaal zijn wij in staat unieke vormen te creëren. In het vierde kwartaal van 2017 kunt u deze unieke modellen gedenkstenen komen bewonderen in onze gedenkwinkel.

Het materiaal waardoor we kunnen werken met kleuren draagt de productnaam Solid Surfaces en de merknaam Corian. Dit bestaat voor 1/3 uit hoogwaardige acrylharsen en voor 2/3 uit natuurlijke mineralen en pigmenten. Corian wordt al decennia toegepast in bijvoorbeeld keukens en laboratoria. Dit geeft aan hoe goed het materiaal bestand is tegen allerlei stoffen. Ook zien we het in binnen- en buitenland terug in het bekleden van buitengevels, waardoor het product zich ruimschoots heeft bewezen als perfect buitenmateriaal.

Het kleurenpalet bestaat uit egale kleuren en in kleurstructuren die lijken op natuursteen of juist geheel niet. Veel kleuren zijn UV-stabiel en dankzij de lage vochtabsorptie en de weerstand tegen milieuvervuiling, weer en wind en extreme temperatuurschommelingen blijft het materiaal er goed verzorgd uitzien.

Corian is niet poreus waardoor het gedenkmonument vrijwel onderhoudsvrij is. Mos en water kunnen het materiaal niet aantasten. Het gedenkmonument maakt u schoon met water met eventueel groene zeep.

Corian leent zich ook perfect om zich te laten combineren met andere materialen zoals bijvoorbeeld glas, brons, rvs maar juist ook natuursteen. Daar waar kleur gewenst is passen we Corian toe.

Graag vertellen wij u in de winkel alles over de mogelijkheden om een foto of tekst aan te brengen om op deze wijze een prachtige balans te krijgen van het kleurenpalet van het gedenkmonument. Deze nieuwe lijn in gedenkmonumenten heeft binnen Silent-Stones de toepassende naam Colorfull Beauties gekregen.

Wij zijn exclusief dealer en hebben in onze inspiratiewinkel aan de Rusthoflaan 34 in Rotterdam een zogenaamde shop-in-shop. In onze winkel treft u dus een volledig overzicht van mogelijkheden. Een keer in de maand is er ook iemand aanwezig die werkzaam is in de fabriek om u het werkproces tot in detail toe te lichten. Het is namelijk 100% maatwerk en dus ook 100% handwerk.

Heeft u een idee maar weet u niet exact of u met dit materiaal het gewenste resultaat kunt behalen? Belt u ons dan gerust of kom langs in de winkel, dan bekijken we samen met u de mogelijkheden.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Gedenkstenen