Bezoek ook onze winkel

Rusthoflaan 34

3034 XL Rotterdam

Openingstijden

  • Een fijne fysieke winkel
  • Een luisterend oor
  • Vaste contactpersonen
  • Meedenkend en passie voor het werk
  • Een klein en betrokken team

Urnen van hout

Houten mini  urnen en grote urnen

Een houten urn van Nederlandse bodem


“De urn waar je je geliefde voor altijd in zal bewaren,
moet met 100% liefde gemaakt zijn”.

Precies dát is de reden dat wij geen urnen uit het buitenland importeren omdat we de maker ervan niet persoonlijk kennen. We weten niet van welke bomen/houtsoort de urnen zijn gemaakt (SFC) en hebben in het verleden slechte ervaringen gehad met hout wat niet goed gedroogd was en ging scheuren bij veranderde temperaturen binnenshuis. We houden het dus puur bij ons onderstaande aanbod van prachtige houten (mini) urnen waarvan we de maker persoonlijk kennen. Binnenkort ook via onze webshop aan te kopen. Zolang je ze hier nog niet  vindt, bel  ons gerust zodat wij de urn naar je op sturen. Woon je in de buurt, kom dan langs zodat je de urn persoonlijk zelf kunt uitkiezen.

houten-urn-met-foto

Enkele urnen en mini-urnen van hout zijn ook te vinden in onze webshop. Maar door de vele mogelijkheden en samenstellingen van houtsoorten adviseren wij je om langs te komen in de winkel. Zo kan je zelf je de keuze maken welke houten urn je het mooiste vindt.

mini-urn-van-hout

Kleine, handzame urnen van hout. Prachtige vormgeving en zijdeglas geschuurd. In verschillende soorten hout. Een mooie sluiting die je (als je wenst) open en dicht kunt maken. Kijk in de fotogalerij voor alle mogelijke kleuren.

houten-mini-urn-met-leer

Een midi-urn van hout gecombineerd met stoer, geleefd vintageleer. Beschikbaar in twee kleuren. Eventueel te combineren met een bijpassend kaarsje. Een mooie naam voor deze urn: Kusjes XXX

houten-urn-moon

Een mooi organisch gevormde urn LUNA. Een urn die in onze winkel gekozen wordt door ouders van een stil geboren kindje. Niet alleen voor as maar ook voor een plukje haar of andere kleine herinneringen.

urn-van-hout-met-foto

Een uniek, stijlvol gedenkteken als urn die ruimte biedt aan een gedeelte van de as en een mooie foto. Brandt een kaarsje of plaats herinneringen zoals sieraden of plant een klein plantje in het glaasje naast de foto.

houten urn

Een warme, robuuste urn met karakter. Handgemaakt van natuurlijke materialen. Dankzij de combinatie van eikenhout, ebbenhout en maplefineer heeft de urn urn natuurlijk en warme uitstraling.

urn-van-hout-en-leer
houten-mini-urn-met-leer
houten-mini-urn-met-leer
urn-van-hout-en-leer
urn-hout-en-leer
urn-hout-en-leer

Deze essen-houten urn ‘Kusjes’ is verkrijgbaar in drie afmetingen en twee kleuren leer. Grijs en zwart leer. We geven je er een mooi satijnen zakje bij om de as in te bewaren. Het leer heeft een robuuste en geleefde uitstraling. Het waxinelichtje maakt het een mooi geheel.
De kleine urn is 10 cm doorsnede, 12 cm hoog en biedt plaats aan 400 ml as.
De middel urn is 14 cm doorsnede, 16 cm hoog en biedt plaats aan 1 liter as.
De grote urn is 17 cm doorsnede, is 23 cm hoog en biedt plaats aan 3 liter as.

mini-urn-van-hout-eikenhout
mini-urn-van-hout
mini-urn-van-hout
mini-urn-van-hout
mini-urn-van-hout
mini-urn-van hout

De houten mini-urn is een handformaat urn die je kunt vasthouden en koesteren. De houten urn neemt de warmte van je handen aan en door de ronde en gladde vormen nodigt hij uit om vast te pakken. En herinneringen die je zowel letterlijk als figuurlijk vast kunt houden. Niet allen as, maar ook een plukje haar of een andere kleine herinnering kan je opbergen in deze mini-urn. We leveren de urn in een mooi doosje met inbussleutel om de urn te openen en te dichten.
De afmeting is 7 cm doorsnede en 3,5 cm hoog en biedt plaats aan 6 ml as.

urn-van-hout-baby
urn-van-hout-met-foto
urn-van-hout-baby
urn-van-hout

Deze urn van hout leveren wij met een klein glaasje dat je rechts van de foto plaatst. Ik het glaasje brand je veilig een waxinelichtje of laat je een plantje groeien. Kies precies dat wat bij jou en je dierbare past. De foto heeft een afmeting van 15 x 15 cm. De afmeting van de urn is 25 x 8 cm en is 6,5 cm hoog (zonder foto). Deze urn is gemaakt van iep, beukenhout en ebbenhout. In deze houten urn past 300 ml as.

urn-van-hout
houten-urnen
houten-urn
houten urn
urn-van-eikenhout
houten-urnen

Deze robuuste, karaktervolle urnen van voornamelijk eikenhout zijn er in 2 formaten. De kleinere houten urn heeft een formaat van 14 x 9 x 14 cm en biedt plaats aan 1 liter as. De grote urn van hout heeft een formaat van 19 x 12 x 19 cm en biedt plaats aan maar liefst 4 liter as. Deze urn is mooi te combineren met een kleine houten mini urn. Deze zijn namelijk van het zelfde hout gemaakt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo’n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dien je in ieder geval 30 dagen te wachten voordat je de urn mag ophalen bij het crematorium.

Wij zouden je graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze website (of andere web-winkels) te scrollen, om te kijken wat je mooi vindt. Zo kom je op ideeën die je eventueel samen met je familie kunt bespreken. Silent-Stones kan zo goed als bijna alle urnen bij alle leveranciers, glasblazers en andere kunstenaars inkopen. Daarnaast hebben wij ook collecties die alleen wij verkopen omdat kunstenaars deze uitsluitend en exclusief voor ons maken. In onze winkel kunnen wij je in alle rust adviseren.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook ‘duurdere’ urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter, maar 4 liter komen we ook wel tegen. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. Je kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in je tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als je dierbare een natuurliefhebber was of dat je gewoonweg je dierbare dicht bij huis op een vertrouwde plek wenst te behouden. Een buiten urn kan ook geplaatst worden op een begraafplaats op een granieten sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op of bezoek onze winkel!